Haberler

PKK, Zaman Kazanmak İçin 'Ateşkes' Taktiğini Uyguluyor

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı operasyonlar sonrası terör örgütü PKK ağır kayıpları engellemek ve zaman kazanmak için 'ateşkes' taktiğini kullanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD'le birlikte PKK'nın Kandil'deki hedeflerine yönelik başlattığı operasyonlar örgüte dört günde geri adım attırdı.

11 Temmuz'da tek taraflı ateşkesi bitirdiğini açıklayan ve terör saldırılarına hız veren Kandil, 24 Temmuz Cuma akşamı başlayan operasyonlarda ağır darbe alınca Türkiye ile "ateşkes" sağlamak için 28 Temmuz Salı günü iki girişimde bulundu. Ankara'nın tespitlerine göre "ateşkes" talebinin iki amacı bulunuyor. Zaman kazanmak ve daha ağır kayıpları engellemek.

ZAMAN KAZANMA ÇABASI

Kandil, ilk girişimi Kuzey Irak üzerinden yaptı. Salı günü Kandil, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile iletişim kurdu, Türkiye ile "ateşkes" yapmak istediklerini, aracı olup olamayacağını sordu. Ateşkes talebinin, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun beraberindeki heyetle Erbil'e gerçekleştirdiği ziyaretten bir gün önce gelmesi dikkat çekti.

HDP'YE MESAJ

İkinci talep yine salı günü HDP'ye iletildi. Kandil HDP'den hükümeti İmralı ile görüşmelere zorlamasını istedi. Amaç İmralı ile görüşmeyi sağlamak, Öcalan'a "ateşkes" açıklaması yaptırmak. Böylece "İmralı istediği için tek taraflı ateşkes ilan ediyoruz." diyerek Kandil'deki kayıpların önüne geçmek.

ÇEKİLENE KADAR DEVAM

Kandil'den bu mesaj gelince HDP, hükümete yönelik sert söylemini çarşamba sabahı yumuşattı. Demirtaş'tan "Şu silahları tekrar bir daha susturalım. Herkes biraz daha sağduyu ile hareket etmeli. Barış dili kullanmalı" mesajı geldi. Ankara, PKK'nın operasyonlarda aldığı ağır darbe ve zaman kazanmak nedeniyle "ateşkes" istediğini tespit ettiği için operasyonlardan geri adım atmayacak. PKK, Türkiye'yi tamamen terk edene kadar operasyonlar devam edecek. Hükümet, çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi için PKK'nın tüm silahlı unsurlarını Türkiye'den çekmesini şart koşuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kandil Dağı Türkiye Tsk Güncel Haberler

500

Yorumlar (301)

Diyarbakırlı Rojin:

Adım Rojin. Diyarbakır Çermik İlçesi Asmalık Köyü dogumluyum. Annem Türkçe bilmez. Babam Türkçe-Kürtçe bilir. Kardeşlerimde iksini bilir. Ne bu Vatandan zarar gördük ne de Vatana zarar verdik. Türk-Kürt ayrımı nedir bilmedik. Okulda bizde Atatürk''''ü sevdik bizde ay-yıldızı sevdik. Türk öğretmenler sayesinde okudum ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni oldum. Bu vatanın sıralarında okudum bu vatan okuttu beni. Çok kişi bizi teröristlerle olmaya zorladı. Ama babamın dik duruşu ihanet etmmemesi bizi kurta

109
13
yanıtYanıtla
Kürt:

Yeter artık. Ne Ateşkesi ulan. Silah bırakıyorsan bırak. Bırakmıyorsan hepinizi öldüreceğiz

100
11
yanıtYanıtla
Haydar ilaç fabrikası:

Kandili kimyasal silahla vuralım yaşam bi daha hayat bulmasın deliklerinde ölsünler

87
9
yanıtYanıtla
Tek çare:

Yapılacak tek şey var , vereceksin nülkleeeri , o bölgede canlı sinek böcek bile kalmıcak ,okadar

79
16
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

YİĞİT ÖLÜR ADI KALIR, PKK LI ÖLÜR LEŞİ KALIR.

75
10
yanıtYanıtla
ALİ CİNAR....:

Teror olaylarina karisanlarin yesilkarti ve sosyal yardimlari iptal edilmeli...

74
5
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

DAĞLAR PKK NIN KUYRUK TÜYLERİYLE SÜSLENİYOR. ALLAH ORDUMUZUN BELİNE KUVVET VERSİN.

70
6
yanıtYanıtla
kıllı:

yani bu son taktiği boşa çıkarsak PKK bitiyor mu? ))) komikler sizi. Bu saray savaşına karşı çıkın. bu vatan savaşı değil. 400 ü alma savaşı.

13
60
yanıtYanıtla
Türkiye:

Pkk kıvır kıvır titre. Bunlar şaka yaptigimizi sandi heralde, ateş kesmiş.

67
4
yanıtYanıtla
H Batur Mobil-IOS:

Teröre aman verilmez işin sonuna kadar devam Başbakan'ımızın yanındayız

67
3
yanıtYanıtla
Tüm 301 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title