Haberler

PKK'nın Siyasetçileri Hedef Alması - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, terör örgütü PKK'nın siyasetçileri hedef almasına ilişkin, "Sadece siyaset yapma görevini yerine getiren insanların katledilmesi, tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, terör örgütü PKK'nın siyasetçileri hedef almasına ilişkin, "Sadece siyaset yapma görevini yerine getiren insanların katledilmesi, tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir." dedi.

Akar, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker'in aile mezarlığına teröristler tarafından kilolarca patlayıcı döşendiğini anımsattı.

Ölmüş insanların kabrine bomba koyacak kadar insaftan uzaklaşmış terör örgütlerine karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğine değinen Akar, şöyle konuştu:

"Bütün bu yapıların karşısındayız. Sadece siyaset yapma görevini yerine getiren insanların katledilmesi, tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Birçok yerde AK Partili arkadaşlarımız tehdit almaktadır, baskı görmektedir veyahut Hakkari'deki arkadaşımızın örneğinde olduğu gibi saldırıya uğrayıp şehit olmaktadır. Bunlara karşı tüm kamuoyunun ayağa kalkması gerekiyor. Biz kesinlikle Türkiye'nin gündeminden terörü çıkaracağız."

Ülkede herkesin fikrini özgürce ifade etmekte olduğuna vurgu yapan Akar, terör örgütleriyle ilişkili olan parti veya kişilerle mücadele edileceğini kaydetti.

KHK ile bazı belediyelere yapılan görevlendirmeler

Akar, bazı belediyelerin milletin hizmetinde olması gereken mali kaynakları örgütlere aktardığını belirtti.

Herkesin hukuk çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Akar, belediyelere yapılan görevlendirmelerin de hukuk çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Suça karışmış olan kişi veya kurumların yargı önüne çıkması gerektiğini belirten Akar, şunları kaydetti:

"Belediyenin halkın hizmeti için kullanması gereken araçları, kamu hizmeti için tahsis edilmiş araç ve gereçleri hendek kazmada kullandığını kamuoyu biliyor. Bu süreç içerisinde halk yüksek sesle araç ve gereçlerin belediyenin hizmetinde olması gerektiğini dile getirdiler. Fakat maalesef birçok yerde belediyelerin araçlar hendek kazmada kullanıldı. Belediye personellerinin suçta kullanıldığını okuduk ve yargıya da yansıyan bazı tespitler söz konusu.

Akar, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Grup Sözcüsü Ahmet Fikret Öcal'ın, KHK kapsamında bazı belediyelere yapılan görevlendirmelerle ilgili konuşmasının saptırıldığını belirtti.

Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hangi belediyeye ait olduğu önemli değil, eğer belediyenin mali kaynakları halkın hizmetinde kullanılmıyorsa, bir takım terör örgütlerine bu paralar aktarılıyorsa, yahut belediye personelleri hukuk dışındaki işlerde görevlendiriliyorsa, belediyenin araç ve gereçleri halkın hizmetinde değil de çukur kazmada kullanılıyorsa elbetteki bunlara kaşı bizim hukuk devleti çerçevesinde bir şeyler yapmamız gerekiyor ve şu anda yapılan da odur."

Kaynak: AA / Güncel

Mehdi Eker AK Parti Hakkari PKK Politika Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title