Haberler

PKK'nın, Silvan Barajı Yoluna Koyduğu Bomba Patladı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'nın baraj yolunda bir menfeze yerleştirdiği bomba büyük bir gürültüyle patladı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, PKK'nın baraj yolunda bir menfeze yerleştirdiği bomba büyük bir gürültüyle patladı. O sırada yoldan geçen olmadığı için şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, aynı yerde piknik tüpü içine yerleştirilmiş ve patlamaya hazır ikinci bir bomba düzeneği bulundu.

Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Baraj inşaatına giden, 'Boyunlu Köy Grup Yolu' olarak da adlandırılan Silvan Barajı Lojistik Yolu üzerindeki bir menfeze PKK'lıların yerleştirdiği el yapımı parça tesirli bomba gece saat 01.30 sıralarında patlatıldı. Şans eseri yoldan geçen olmadığı için can ve mal kaybı olmadı.

PATLAMAYA HAZIR DÜZENEK BULUNDU

Köylülerin haber vermesi üzerine bu sabah olay yerine giden jandarma, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldıktan sonra, menfezde inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemenin ardından bombanın patladığı yerde, piknik tüpü içerisine tuzaklanmış ikinci bir bomba düzeneği daha bulundu. Bomba düzeneği, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildikten sonra, çevrede operasyon başlatıldı.

PKK'nın aynı yol üzerinde daha önce de bir çok kez farklı noktalara yerleştirdiği mayın ve el yapımı bombalar, köylüler veya güvenlik güçleri tarafından fark edilerek etkisiz hale getirilmişti. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title