Haberler

PKK'nın ÖSB Türkiye Sorumlusu Yakalandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın askeri kanadı olarak bilinen HPG'ye bağlı Öz Savunma Birlikleri Türkiye sorumlusu C. A. ile birlikte toplam 6 kişi yakalandı.

Diyarbakır'da güvenlik kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda içinde terör örgütü PKK'nın askeri kanadı olarak bilinen HPG'ye bağlı Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) Türkiye sorumlusu C.A. ile birlikte toplam 6 kişi yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şahıslardan 5'i tutuklanırken, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PKK terör örgütünün askeri kanadı olarak bilinen HPG'ye bağlı Öz Savunma Birliği Türkiye sorumlusuna yönelik Diyarbakır'da operasyon yapıldı. Bizzat Kandil'den aldığı talimatı Türkiye'deki illere yayarak, lastik yakma, molotof atma, yol kesme, el yapımı patlayıcı madde atma, güvenlik güçlerine yönelik taşlı ve havai fişekli saldırı, kepenk kapatma ve tehdit gibi olayların talimatını verdiği öğrenilen C.A.'ya yönelik operasyon düzenlendi. 16 kasım günü Sur ilçesi Sur içerisinde yapılan bir operasyonda kaçmak üzere iken yakalanan C.A. ve beraberindeki 5 kişi ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şahısların bizzat Kandil'de eğitim aldığını söyledi. Yakalanan şahısların verdiği talimatlarla ilgili bilgi veren Vali Toprak, "Bunlar 12-17 Kasım tarihlerinde 11 ortaöğretim ve üniversitede dersleri boykot, 3 eğitim kurumuna saldırı, 21 iş yerine saldırı, 1'i DEDAŞ, 1'i vatandaşa ait 2 aracı ateşe verme olayının talimatını, yol kesme lastik yakma, molotof atma, el yapımı patlayıcı madde atma, güvenlik güçlerine yönelik taşlı ve havai fişekli saldırı, kepenk kapatma olaylarının talimatını vermişlerdir. Bu olaylarda 100'ü çocuk toplam 152 kişi yakalanmış, 15 şüpheli tutuklanmış, 100'ü çocuk olmak üzere toplam 128 kişi serbest bırakılmış, 9 kişi ise halen gözaltında bulunmaktadır" dedi.

"C.A. TALİMATI BİZZAT HPG'NİN SORUMLUSUNDAN ALIYOR"

PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen ÖSB'ye yönelik yapılan operasyonla ilgili bilgileri de veren Vali Toprak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"16 Kasım'da Diyarbakır'ın Sur ilçesi Sur içerisinde istihbari bilgiler doğrultusunda yapılan operasyonda ÖSB'nin Türkiye sorumlusu C.A. ile birlikte toplam 6 kişi yakalanmıştır. Şahıs 9 milimetre çapında kullanıma hazır silah ve bol miktarda örgütsel döküman ile kaçmaya çalışırken 3-4 metre yüksek bir yerden atlamış ama kaçamayarak yakalanmıştır. Özellikle ÖSB örgütün HPG kanadına direk bağlı ve HPG'yi yöneten kişi tarafından yapılan planlar ile bu kişi Türkiye'ye gönderilmiştir".

Diyarbakır Valiliği ayrıca yakalanan C.A.'nın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yapılan eylemlerin güvenlik kamerası görüntüleri ile yakalanma anı görüntülerini de basına dağıttı. C.A.'nın 25 yaşında ve üniversite terk olduğu öğrenildi. Diyarbakır Valiliği'de yapılan basın açıklamasına Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Mustafa Toprak Kandil Dağı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title