Haberler

PKK'nın Kaçırdığı Çinli İşçiler İçin Operasyon Başlatıldı

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan termik santraline yapılan saldırı sonrası kaçırılan 3 Çinli işçi için operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü beldesi yakınlarında bulunan bir termik santraline dün PKK'lı grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, saldırıda bir güvenlik görevlisi yaralanmış, santralde çalışan 3 Çinli işçi PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Kaçırılan Çinli işçilerin bulunması ile ilgili bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi. Yaklaşık 400 Çinli işçinin çalıştığı termik santralde basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmiyor. Öte yandan, roketli saldırı sonrası patlamayan bir roket mermisi, termik santralde kontrollü bir şekilde patlatıldı.

ÇİN'DEN AÇIKLAMA

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Şırnak'ta kaçırılan Çinli işçileri kurtarmak için Türk tarafıyla sıkı koordinasyon içinde çalıştıklarını kaydetti. Hong Lei, başkent Pekin'de bugün düzenlediği olağan basın toplantısında, Türkiye'nin üç Çinli işçinin kurtarılması için çalışma yürüttüğünü ifade etti. Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin Türk tarafıyla sıkı koordinasyon içinde bulunduğunu belirten Hong Lei, rehinelerin kurtarılması için tüm çabanın sarf edildiğini söyledi.

TSK KAÇIRILAN ÇİNLİLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNDU

TSK'dan, 24 Ağustos gecesi saat 21.00 sularında meydana gelen Çinli işçilerin kaçırılması olayıyla ilgili yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak/Silopi Görümlü beldesinde bulunan özel bir termik santraline roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan silahlı saldırı olayı esnasında, anılan santralde çalışan Çin uyruklu üç şahıs kaçırılmıştır. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nca 25 Ağustos 2014 günü, olay yerinde yapılan incelemede, patlamamış bir adet roketatar mühimmatı bulunmuştur. Mühimmat Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile bulunduğu yerde imha edilmiştir" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (21)

KURMANÇ XORT:

öcalan ermeni değil mi agopyan değil mi ismi uyanın artık kürt kardeşlerim kimsenin sizin hakkınızı savunduğu yok bunlar hep kendi çıkarları ermenistan için iş yapıyorlar

19
7
yanıtYanıtla
Pkk Çetesi:

PKK gücünü tehdit ve şiddetten alıyor, bu güç geri çekildiğinde halk PKK''yı unutur. PKK böyle bir şeyi asla kabul etmez

7
18
yanıtYanıtla
mehmet:

arkadaşlar pkk nın sonu geliyor allahın izniyle bunlar israil abd uşakları gün gelecek türk milletine yalvaracak bu köpek hainler

14
11
yanıtYanıtla
KURMANÇ XORT:

neyin kafasını yaşıyor bunlar ülke gelişmesin diye mühendis kaçırıyorlar uyanın bu ermenilerin peşinde gidenler

15
8
yanıtYanıtla
KURMANÇ XORT:

PKK İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

14
9
yanıtYanıtla
HAKKARİLİ:

Büyük İsrail devletini kurmak ve kardeşlerimizde Ermenistan olacak az kaldı !!!

9
9
yanıtYanıtla
vatansever80a_kaptan11@hotmail.com:

siz olmayacaksınız varsın ermenistan ve israil olsun önemli degil birazda onların kucagında oturun haaa onlar bizim gibi degiller namusunuza sahip çıkın tabi çıkabilirseniz bundan sonra güveneceginiz türkiyede olmayacaktır

yanıt0
yanıt0
liceliii:

ışıd - pkk - boko haram bilmem ne zıkkım hepsi müslümanlara zarar vermek için oluşturulmuş kan emici örgütlerdir kimsenin ne hakkını savunuırlar nede çıkarını ancak ceplerini doldururlar bu kan emiciler

12
4
yanıtYanıtla
liceliii:

israilinde ermenistanında hadi kurunda görelim hainler ( hakkarili gence hitaben)

9
6
yanıtYanıtla
TÜRK OLACAĞINA ÖL GEBER DAHA İYİ...:

DÜnyada En umursanmaz devleti tarafından önemsenmeyen millet varsa o da biz Türk Milleti olduğunu bir kez daha anladım. . . .

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title