Haberler

PKK'nın Kabul Etmediği 2 Kız Çocuğuna 7.5'ar Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Van'da 2 ay önce PKK'ya katıldıktan sonra dönen 13 ve 14 yaşındaki 2 kız hakkında "Örgüt üyeliğinden" dava açıldı.

Van'da 12 Aralık 2014 tarihinde PKK'nın Kuzey Irak'taki kampına katılan 14 yaşındaki M.O. ve 13 yaşındak B.T. üç gün sonra yaşları küçük olduğu gerekçesiyle örgüt tarafından geri gönderildi. Geri dönen 13 ve 14 yaşındaki 2 kız hakkında "Örgüt üyeliğinden" dava açıldı.

SAVCI 7,5 YIL İSTEDİ

Dönen kızlar hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Van Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle çocuklar hakkında örgüt üyeliğinden 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"SUÇ İŞLEDİ"

Hazırlanan iddianamede PKK'nın çocukları yaşları küçük olduğu gerekçesiyle geri gönderdiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Suça sürüklenen çocukların Van ilinde PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kampına gittikleri, örgüt içerisinde 3 gün kaldıkları, suça sürüklenen çocuklar yaşları küçük olması nedeniyle örgüt tarafından kabul edilmedi. Ayrıca suça sürüklenen çocuk M.O.'nun babasının örgüt kampına giderek, her iki suça sürüklenen çocuğu Van iline getirdiği, suça sürüklenen çocukların alınan savunmalarında üzerlerine atılı eylemi kabul etmedikleri, dosya kapsamı ve mevcut delil durumu itibari ile suça sürüklenen çocukların örgüt hiyerarşisi içerisine dahil oldukları, ancak suç oluşabilecek herhangi bir eyleme katıldıklarına dair delil bulunamadı. Tüm dosya kapsamı ve delillere nazaran suça sürüklenen çocuklar hakkında atılı suçtan kamu davası açmaya yeterli şüphenin oluştuğu böylelikle suça sürüklenen çocukların atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (30)

TOSE:

Reklam kürt kardeş! REKLAM! pkk''NIN GERİ GÖNDERDİĞİ KİMSE YOK. !!!!!!!!!!

18
45
yanıtYanıtla
KurtoğluMobil-IOS:

Bi yanlışı düzeltelim arkadaşlar. Pkk yaşı küçük diye kimseyi yollamaz. Ailelerinden çocuklarının salınmalarına karşılık para aldığı çocukları yollar. Ailede para verdik aldık diyemez dese örgüt öldürür. Ve bu paralar öyle 50-100 bin gibi küçük meblalar değil. Örgütün en büyük para kaynaklarından biri bu.

24
31
yanıtYanıtla
davut:

Kürt kardeşim ya dağa çıkacaksın yada hapise gireceksin . devlet bumu insanları dağa çıkarmak için elinden ne geliyorsa yapıyorsa . bunlar hapisten çıktıktan sonra ülkeye faydalı insanlar olur değilmi?Hukukun işlemediği bi ülkede hala hukuk mucadelesinin peşinde olan kürtlere sonsuz desteğim var

36
14
yanıtYanıtla
Amedli Maho:

Yaw benim amcamın oglu daga cıktı gittik getirmeye vermediler cocuk 15 yaşındaydı ne yaptıksa vermediler kac yıl dagda kaldı taki kobanide öldürüldü yani anlayacagınız dini olmayan bir örgüt cocukmu bırakır o cocukları bırakmasında bir oyun vardır o orda bırakır devlet burda dava acar maksat pkk nın cocuk katiliginden cıkartıp temiz bir örgüt gibi göstermek xude tu akıl bidi van insana bu devletle pkk nın anlaşması ekbet bitecek ve ikisiininde gercek yüzü er yada gec cıkakcak ortaya rabim biz müslümanlara yardım etsin

20
24
yanıtYanıtla
gayserili:

O cezayi anne babasina verin, cocuklari da Bati''da bir yatili okula verin. Bu tür cocuklarin egitimde usta ögretmenlere teslim edin.

20
20
yanıtYanıtla
gayserili:

PKK bu kizlari baska islerde kullanmak icin geri cevirmistir. Coluk cocuk dagda ayak altinda dolasir. Zaten PKK''nin aginda olduklari ortada. Muhtemeln sehirde polis taslatmak icin kullanmayi planliyorlardir. Kesinlikle basi bos birakilmamali. Savci hapis istemis ama vereceklerini sanmam.

19
21
yanıtYanıtla
XboymobilWeb@haberler.com:

Pekeke köpekleri siz normalde kızları hamile bırakıp onları hamile kaldılar diye infaz etmekle meşhur bir köpek sürüsüsünüz. Noldu Hangi dağda kurt öldü

15
22
yanıtYanıtla
mavi marmaramobilWeb@haberler.com:

PKK tcden daha vicdanlı onlar salıyor tc yakalıyor

13
18
yanıtYanıtla
@@@Mobil-ANDROID:

Allah isit in belanizi versin. ve destekleyen akp 'lilere.

21
9
yanıtYanıtla
Iron Man:

Terör örgütüne katılmanın cezası vardır. Bahaneye bak küçüklermiş o yaşta aklı terör örgütüne katılmaya yetiyorsa cezayı da çekecek.

18
9
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title