Haberler

Almanya'dan PKK'ya Özür Yanıtı: Fikrimiz Değişmez

Güncelleme:

PKK'nın Almanya'dan özür dilemesine ilişkin yanıt Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsünden geldi. Sözcü, "Kısa vadede PKK ile ilgili düşüncelerimiz değişmez." dedi.

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın Almanya'da örgütün bugüne kadar yaptığı eylemler için özür dilemesine ilişkin, bu açıklamanın kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadar ki değerlendirmelerin değiştirilmesine imkan sunmadığını söyledi.

BAYIK: BİR DAHA YAŞANMAYACAK

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Plate, Cemil Bayık'ın dün Alman basınına yansıyan "Örgütün Almanya'da geçmişteki faaliyetlerinin bir daha yaşanmayacağı" şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

"YAPILAN AÇIKLAMALAR KISA VADEDE FİKRİMİZİ DEĞİŞTİRMEZ"

Federal İçişleri Bakanlığı'nın Bayık'ın dünkü açıklamaları da dahil olmak üzere PKK hakkındaki bütün gelişmeleri dikkatle takip ettiğini belirten Plate, İçişleri Bakanlığı'nın PKK meselesini önemsediğine işaret etti. Plate, "Dün yapılan açıklamalar yalnız başına kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadar ki değerlendirmelerin değiştirilmesi imkanını sunmuyor" ifadesini kullandı.

ALMANYA YEŞİLLER PARTİSİ EŞ BAŞKANI: GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLE

Almanya Yeşiller Partisi'nin eş başkanlarından Cem Özdemir de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK'nın Almanya'daki şiddet olaylarından dolayı özür dilemesinin geç kalmış bir hamle olduğunu belirtti.

"ŞİDDETTEN KALICI ŞEKİLDE VAZGEÇMEK TÜRKİYE'DE DE UYGULANMALI"

PKK'nın Türkiye'deki şiddet eylemlerinden de vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Şiddetten kalıcı bir şekilde vazgeçmek Türkiye'de de uygulanmalı" dedi.

BAYIK, ALMANYA HALKINDAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına verdiği röportajda, Alman halkından PKK'nın şimdiye kadar Almanya'da düzenlediği eylemlerden dolayı özür dilemişti.


Avrupa Birliği ülkelerinde ve Almanya'da terörist örgüt listesinde yer alan PKK'ya karşı Almanya'da 2004 yılından bu yana açılmış 4 bin 500 suç dosyası bulunuyor.

ALMANYA'DAKİ ŞİDDET OLAYLARI

Almanya'da yaklaşık 30 yıldır şiddet olaylarıyla gündeme gelen PKK, 1993 yılında yasaklanarak terör örgütleri listesine alınmıştı. 1984 yılından itibaren örgütten firar edenler ve siyasi rakiplere karşı cinayetlerle dikkat çeken PKK, 1988 yılında bir banka ve Hürriyet gazetesi Berlin bürosunu işgalle gündeme gelmişti.

1993'te Türk kuruluşlarına yönelik saldırı ve eylemler yoğunlaştı, Münih kentindeki Focus dergisi yazı işleri bürosu ve Münih Türk Konsolosluğu'nda rehin alma eylemleri gerçekleşti. Alman İçişleri Bakanlığı verilerine göre sadece 1993 yılı haziran ayı sonunda yaklaşık 600 fail, 50 kadar saldırı ve eylem gerçekleştirdi.

1994 yılında Berlin'de 800 PKK'lıyla polis arasında sokak çatışmaları yaşandı, Mannheim'da iki PKK'lı kendini ateşe vererek öldü. Aynı yıl Almanya'nın 13 kentinde PKK yandaşları polis karakolları ve devriye taşıtlarına saldırı düzenledi. 1993'te bin kadar Kürt Kassel kenti yakınlarındaki otoyolu bloke etti. 1994'te Augsburg yakınındaki otoyol bloke edildi, polisle çatışmalar çıktı. 1995 yılında Türk seyahat acenteleri ve derneklerine yönelik molotof kokteylli saldırılar ve kundaklama olayları yaşandı.

1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasının ardından Avrupa çapında şiddet olayları yaşandı, protestolar düzenlendi. Berlin'de İsrail Konsolosluğuna baskın düzenleyen dört PKK'lı öldürüldü.

Alman iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı verilerine göre PKK'nın şu an Almanya'da hala 13 bin civarında 'çekirdek taraftarı' bulunuyor.

Kaynak: AA / Dünya

İçişleri Bakanlığı Almanya Berlin Sözcü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (68)

pompacı ismetin yigenimobilWeb@haberler.com:

Muslukların kapanmasından korkmak özür dilettirir dimi lan hanzo

53
14
yanıtYanıtla
GencoMobil-IOS:

Klavye basinda vatani kurtaran turkolar nekadar komiksiniz ZUHAHAHA

22
42
yanıtYanıtla
TürkeiMobil-IOS:

Katil Ermeniler

27
33
yanıtYanıtla
Türkiye SevdalısımobilWeb@haberler.com:

Aile içi mesele evlat babasından özür dilemiş bize ne

48
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Kandile asker indiripde orayı haritadan silmedikya konuşmakta haklılar. . .

30
19
yanıtYanıtla
BAŞKENTLI 06Mobil-ANDROID:

lan bebek katilleri yalakalar siz önce türkiyeden ve türk milletinden özür dileyin maşalar

30
18
yanıtYanıtla
İboMobil-IOS:

Ister beğenin ister beğenmeyin feudallık gitti türkiye Değişti ve dahada çok değişecek orta Doğu'nu kadim halkı kürtler şuan dünya Konuşuyor bu güzellikler pkk nin sayesinde dedimya ister beğenirsin ister beğenmezsiniz

21
23
yanıtYanıtla
şırnaklıMobil-ANDROID:

pkk yaptığı yanlışları kabulleniyor peki Türkiye ne zaman öldürdüğü zavallı çocukları Ermeni soykırımı ve daha binlerce hatasını ve Katliamlarını kabul edecek

17
24
yanıtYanıtla
hasan:

uzun vadede değişemez almanya, pkk sizinde desteklediğiniz uluslar araası amacıda devlet kurmak olan aşşağılık bir terör örgütüdür, her terör örgütünün sonu ne olduysa bunda olacaktır. . .

27
12
yanıtYanıtla
KURT 66Mobil-IOS:

Tipe bak cehennem zebanisi bir rum bir bulgar bir yunan tipli eteklik ler yüzünde nur diye zerre yok yahudi kö...leri

29
8
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title