Haberler

PKK Marşıyla Başlayan HDP Kongresinde Öcalan ve Atatürk Posteri Yan Yana

Güncelleme:

HDP Kongresi, Ankara'nın ayazına rağmen, halaylarla başladı. Ölen PKK'lılar için yapılan saygı duruşunun ardından PKK marşının okunduğu salonda Atatürk ve Öcalan posteri yan yana duruyor.

HDP'nin ikinci olağan kongresi için Ankara'daki Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

DEV ATATÜRK RESMİ VE TÜRK BAYRAĞI

HDP'nin daha önceki toplantı ya da mitinglerinde Türk bayrağının yer almaması yoğun şekilde eleştirilmişti. Ankara'da bugün yapılan 2. olağan kongrede salonun en görünür yerlerinde dev bir Atatürk portresi ile aynı büyüklükte bir Türk bayrağı yer aldı. Ayrıca kürsünün arkasına kurulan dev ekranın sol kısmına da Türk bayrağı sabitlendi. Ekranın sağ köşesinde ise HDP parti amblemi yer aldı.


TEK TEK ARANDILAR

Kongre salonuna girişte polis gelenleri tek tek, ancak bir kez aradı. HDP'liler ise hem Kongre salonunun bahçe kapısında, hem bina kapısında, hem de tribüne girerken üç ayrı arama noktası kurdu. Gelenlerin üstleri de, çantaları da titizlikle, tek tek arandı.


SAYGI DURUŞU VE PKK MARŞI

Kongrenin ilk saatlerinde ölen teröristler için saygı duruşundu bulunuldu. Saygı duruşu sonrasında PKK marşı okundu.


HEM KÜRTÇE, HEM TÜRKÇE SLOGANLAR

Tribünlerden atılan sloganlar genellikle Kürtçe oldu. Sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan lehinde slogan atıldı. Ekranda ise, partinin sloganları daha çok Türkçe olarak yer buldu. Zaman zaman iki dilde de sloganlar ekranda kendine yer buldu. Anonslar da hem Türkçe, hem de Kürtçe yapıldı. Kongre'de "demokrasi mücadelesinde ölenler" için yapılan saygı duruşu sırasında, tribünlerden "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.


FRANSA'DA ÖLEN ÜÇ PKK'LI KADININ DA POSTERİ DUVARDA

Öcalan fotoğrafının asılmadığı salonda, Fransa'da öldürülen, aralarında Sakine Cansız'ın da olduğu üç PKK'lı kadının fotoğrafı yer aldı. Yine Ankara ve Suruç saldırısında ölen genç ve kadınların fotoğrafları da salona asılmıştı. Aralarında en çok dikkat çekenler biri de Ankara saldırısında ölen Meryem Ana'nın fotoğrafı idi.

DEMİRTAŞ İZDİHAMI

Ankara'nın ayazına rağmen büyük bir coşkunun hakim olduğu kongrede HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın salona girişi sırasında büyük bir izdiham yaşandı.

BULDAN YEREL KIYAFETLE GELDİ

Salondaki partililer normal kıyafetle salona gelirken HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yerel bir kıyafet giymeyi tercih etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdullah Öcalan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (751)

21:

Yaşasın HDP kahrolsun MHP+AKP

183
71
yanıtYanıtla
esnaf:

Allah sana dert...versin

yanıt1
yanıt0
HalkMobil-IOS:

Bide bu taktigi denesinler , atatürkün kurdugu ülkenin polisini askerini öldürüyorlar utanmadan bi resmini koymuşlar

176
5
yanıtYanıtla
CCC:

DÜŞMANINDA ŞEREFLİSİ BİZE DENK GELMEZ ZATEN . BUNLAR BUGÜN TÜRK BAYRAĞI AÇARLAR YARIN GİDİP YAKARLAR . DANSÖZDEN FARKLARI YOK .

138
16
yanıtYanıtla
izmir chp:

Ben hdp nin samimiyetine yürekten inanıyorum.

35
112
yanıtYanıtla
Kemalist:

Chpnin adını kirletmeyin yorumlarınızla alcaklar

yanıt4
yanıt5
akp:

Teröristlerin eylemlerine katilmanizdan aynı sendikada bulunup HDPoy vermenizden belli

yanıt3
yanıt2
necdet:

El Bağdadi''nin posteri asılsaydı hepiniz mutlu olurdunuz. Klavyeciler suriye''de Türkmenleri katleden DAEŞ''tir. soydaşlarınızın katillerini savunuyorsunuz.

124
8
yanıtYanıtla
miyuMobil-ANDROID:

eyy hdp sanmaki meydani bos buldunuz ihanet icindeyiz ama neden bir sey demiyorlar deme sakin sadece soguk kanlilikla sizi izliyoruz...

115
2
yanıtYanıtla
Kıbrıslı kürt:

Yürekli ve mertlik deyince hdp

79
37
yanıtYanıtla
Tüm 751 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title