Haberler

PKK, IŞİD'in Taktiğine Geçti, 200 Canlı Bomba Eylem Planlıyor

Güncelleme:

IŞİD'in bombalı araçlarıyla sarsılan PKK, bu yöntemi Türkiye'ye taşıdı. Raporlara göre örgüt, vur-kaç yerine bombalı saldırı düzenliyor.

İstihbarat birimlerince hazırlanan ve güvenlik birimleriyle paylaşılan PKK raporunda, örgütün eylem, saldırı ve çatışma stratejisini değiştirdiği belirtilerek, "Örgütün, pusu kur, ani baskınlar yap, vur ve kaç gibi eylem stratejisini bırakarak, saldır, sonuçlandır, çatış, gerekirse öl stratejisine geçtiği, çatışma alanını kırsaldan şehir merkezlerine taşıdığı" ifade edildi.

Örgütün silahlı kanadına bağlı 200 "ölüm fedaisinin" şehirlere gönderildiği, bu kişilerin bombalı araç ve canlı bomba eylemleriyle güvenlik noktalarına saldırı planladığı da kaydedildi.

VUR-KAÇ DÖNEMİ BİTTİ

Terör örgütünün, çatışma alanlarını şehir merkezlerine taşıyarak geniş alana yaymak istediği de belirtilen raporda, örgütün "vur-kaç" eylemlerini bıraktığı, bunun yerine "kaos yarat, korku sal, şehirleri karıştır" eylemlerine ağırlık verdiği belirtiliyor.

CANLI BOMBA HAZIRLIYOR

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya ağır kayıplar verdirdiği bombalı saldırılar da örgütün Türkiye'deki yeni saldırı teknikleri arasına eklendi. Raporda örgüt bu amaçla Kandil'den 200 ölüm fedaisini bombalı saldırılara hazırladığına yer verildi.

AMAÇ BASKI KURMAK

Rapora göre örgüt stratejisi çatışmasızlık döneminde kırsalda hâkimiyet kurma üzerine kuruldu. Ancak yakın zamanda hâkimiyet alanlarını şehir merkezlerine taşıdı. Bağımsız alanlar oluşturmaya, sivil vatandaş üzerinde baskı kurmaya başladı.

İÇERDEKİ MİLİTAN: YDG-H

Örgütün gençlik yapılanması YDH-G ise çatı kademeye keşif, istihbarat, raporlama çalışması yaptı, aynı zamanda silahlı eylemlere katıldı. Çözüm süreci kapsamında geçen 3 yılda terör örgütüne katılımın 4 bin 600'ü bulduğu kaydedildi.(Kaynak: Sabah)
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

OSMANLI. Torunu 036:

AMEDLI MISIN NESIN KOCUM AKILLI SENIN. İLK. ONCE ELİNİ. SONRA DAİS. GIBI GOZLERINI OYARIM ÇAKAL. MADEM OYLE ICINIZDEKI PKK NEDEN BARINDIRI YOSUNUZ BAYRAK VATAN. BIR

67
14
yanıtYanıtla
ali:

aynı şey değil haberi carpmayın işid svil halka karşi pkk ise güvenlik güçlerine karşi uyguluyor pkk sivil halka karşi hiç bir zaman vahşice bir eylemde bulunmamıştır. .

13
51
yanıtYanıtla
SET:

SEN YENİ DOĞDUN GALIBA ALI BIR ARASTIR DERİM SANA

yanıt8
yanıt1
ali:

sızde bence iyice araştırın doğrudur medya bakınca 90 lı yıllarda pkk burayı bombaladı bu kadr sıvıl öldü yok bilmem ne diye hep haberler onlarıda yapan hep devlet kolu mit denen örgüt tarafında gercekleşiyordu ama medyada pkk diye gösterılıyordu bence sen iyice araştır set

yanıt1
yanıt0
Bombaci:

200 olu Kurt demektir. Bu iyi taktik. Sorun yok.

51
9
yanıtYanıtla
YAKUP55:

bizde işidi örnek alırız yakaladığımız pkk lının kafasını keser onlarla poz veririz hodri meydan

33
7
yanıtYanıtla
cano:

Bunlara idam geri gelsin

26
11
yanıtYanıtla
Osmanli Torunu:

Aslinda 1 ay icersinde bu PKK terörü bitter ama idam lazim, birde sefer birlik ilan edilmeli tam savas halini almaliyiz ve top yekün bir saldiri olmali, akabinde yola cikmisken kerkük musul erbil sam ve mesdici aksaya kadar inelim, top yekün temizlik elhamdulillah bunu yapacak gücümüz var.

27
9
yanıtYanıtla
bursasporlu:

hayatımda cok aciz devlet gördüm cok yancı yalaka hükümet gördüm tc kadar kendi halkına vatandasına zulüm eden omuzlarına basarak ezerek yükselmeye calışan teröristlere kucak acan meclise sokan kendi vatandasını 3. hatta 4. 5. sınıf gören kürdünü arabını 1. sınıf muamele eden kendi askerini cezaevine atan teröristleri davulla zurnayla karsılayan ve bunca olana bitene rağmen bu kadar cahil düşünemeyen böceklerden farkı olmayan bu halktan aldığı oylarla diktatörlük kuran bir devlet görmedim yazık

21
8
yanıtYanıtla
DILGEŞ:

Sizin ışidiniz amedte suruçta insanlarımızı camlı bombalarla parlarken sevinçten kuduruyordunuz...etme bulma dünyası işte...akp ne zaman sıkıştıysa sivilleri hedef aldı cizrede silopide amedte suruçta silvanda ve daha bir sürü yerde sivil kürdlerin canına kastedildi...Allahda kendilerinin dilinden anlayan birilerini (pkk) musallat etti...

10
18
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title