Haberler

PKK, Kuzey Irak'ta 515 Köyü İşgal Etti; Tarım Yapıyor

Güncelleme:

Barzani'nin partisi KDP, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ta 515 köyü işgal ederek, boşalttığını duyurdu. Örgüt, köyleri tarım ve malzeme üretimi için kullanıyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), terör örgütü PKK'nın bölgedeki 515 köyü işgal ettiğini belirtti. Örgütün köyleri tarım ve malzeme üretimi için kullandığı belirtildi.

KDP'nin resmi internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, "PKK tarafından köylerine el konulan vatandaşlar başka bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Kürdistan hükümetinin gerekli hizmetleri götürmesine de izin verilmedi. Bu bölgede yaşamın kalmamasından dolayı köyler virane hale geldi" ifadelerine yer verildi.

515 KÖY İŞGAL ALTINDA

Detaylı bir şekilde tüm köylerin isimlerinin yayınlandığı açıklamada, "Duhok vilayetinde 304, Erbil'de 177 ve Süleymaniye'de ise 34 köy PKK'nın işgalindedir" bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu köylerin çoğu, PKK tarafından 1990'lı yıllarda KDP ve Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasındaki çatışmanın sonucu işgal edilerek, karargahlar kuruldu. Bu süreçten sonra PKK militanları, su ve ağacı bol, dağlarla çevrili olan bu köylere bölge halkının geçişine de izin vermedi.

KÖYLÜLER EVLERİNİ GERİ İSTİYOR

Türkiye sınırına yakın Duhok vilayetinin Zaho ilçesi Turizm Müdürü Çiya Emin, bu bölgede bir çok turistik ve verimli köylerin PKK tarafından uzun yıllardır kullanıldığını ifade ederek, "Bir kaç defa köylüler bize resmi müracaatta bulunarak, militanların köylerden çıkarılmasını istedi. Vatandaşlar istedikleri gibi güvenli bir şekilde köylerini ziyaret edemiyor, orada bir yaşam kuramıyor" dedi.

"HAZIRLANAN PROJELERİ UYGULAYAMIYORUZ"

Sınırdaki köylerin turizm için değerlendirmeyi düşündüklerini dile getiren Emin, "Bunun için bir kaç projeyi hayata geçirmek istedik. Master planı oluşturuldu ancak PKK'nin orada olmasından dolayı elimizden bir şey gelmedi. Buraların en kısa süre içerisinde boşaltılması lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Duhok Pkk 3. Sayfa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

KürtMobil-IOS:

Allah'ınıza gurban

49
40
yanıtYanıtla
dino:

buna inanan beyinsizler hangi terör örgütü tarlada mahsül yetiştirir aklınız bukadar pkk diye terör örgütü yok pkk kürt halkıdı kürt halkı pkk dir

24
24
yanıtYanıtla
baba yorgun:

lan topunuz manyak uyusturucu yetistiriyorlar yok elma armut biber ne kadar saf var arkadas avrupaya eroini esrari kim temin ediyor gidin arastirin

33
6
yanıtYanıtla
türkiye:

yakında organik pkk domatesi yiyecez galiba. . . silah kullanmayı bilmiyorlardı hiç olmazsa kazma sallamayı öğrensin kırolar. . . .

22
16
yanıtYanıtla
nkk:

akpliler gercekten salak gördügüne bile inanmiyor sirf akpyi destelicem diye Allah diye tayibe tapiyorlar.

5
31
yanıtYanıtla
antipkk:

Isgalci kimis? Peshmerge temizlesin Itleri!

19
16
yanıtYanıtla
Diyerbekirli:

Hepsinin canı cehenneme.

25
9
yanıtYanıtla
FIDO:

PUTİNE DOMATES YETİŞTİRİYORLARDIR HAHA :d AMA BAŞLARINA DÜŞER BİR F16 BOMBASI DOMATESİN KRALINI GÖRÜRLER :d

18
8
yanıtYanıtla
AS:

HABERE BAK TARIM DEDİĞİ KENEVİR EKEREK PARASAL KAYNAK OLARAK KULLANACAKLAR UYUŞTURUCU TİCARETİ İÇİN

16
8
yanıtYanıtla
Çamur at izi kalsın.:

Pkk gençleri zehirleyecek hiçbir çaba içine girmez bir pkk gerillası bir insanı yaşatmak için canını verir bunun kürt veya türk yada arap olması hiç farketmez

yanıt7
yanıt8
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title