Haberler

Piyasalar Güne Hafif Artıda Yatay Bir Başlangıç Yaptı

Güncelleme:

Borsa, 175 puan artışla 79.437 puandan açıldı. Dolarda işlemler 2.18 seviyesine yakın seyrediyor.

Borsa İstanbul (BİST), güne 175 puan artışla 79.437 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,22 oranında değer kazandı.

Piyasaların yarın açıklanacak Merkez Bankası (MB) PPK faiz kararı öncesinde küresel piyasaların güçlü yükselişine sınırlı tepki verdiği görülüyor.

Rusya-Ukrayna görüşmelerinden çıkacak sonuçlar ve gelecek veri akışına göre, son günlerdeki sıkışık seyrin bugün değişebileceği belirtiliyor.

KAR SATIŞLARINA DİKKAT

Bugün Asya borsalarının satıcılı bir seyir izlediğine dikkati çeken analistler, küresel piyasaların açılışında etkili olabilecek kar satışlarının ve ABD'de açıklanacak verilerin takip edileceğini kaydediyor.

TEKNİK ANALİZ

Analistler, yurt içinde endeksin 79.800 seviyesinin güçlü direnç konumunda olduğuna değinerek, yarınki PPK öncesinde 79.800-78.300 arasındaki dalgalı seyrin devam edebileceğini tahmin ediyor.

DOLAR 2.18'E YAKIN SEYREDİYOR

İstanbul serbest piyasada dolar 2,1780, avro 2,8760 liradan güne başladı.

Kapalıçarşı'da 2,1760 liradan alınan dolar 2,1780 liradan satılıyor. 2,8730 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,8760 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,1800 lira, avronun satış fiyatı ise 2,8760 lira olmuştu.

KÜRESEL PİYASALAR

Avrupa tarafında, avro/dolar paritesi düşüş eğilimini sürdürürken, hisse senedi piyasalarında yükselişler yüzde 2'leri buldu.

Bugün Avrupa piyasalarında karışık açılış beklenirken, ABD vadelileri de sabah itibariyle yatay seyretmekte.

Dün İngiltere piyasalarında resmi tatil nedeniyle işlem yapılmadı.

Bugün, Asya borsaları satıcılı bir seyir izliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Merkez Bankası Borsa İstanbul Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

DOĞRUCU:

FAKİRE HERGÜN KRİZ! ZENGİNE HER AN KAYMAK !!!

3
0
yanıtYanıtla
KÜRT SİBGATULLAH ALLAH IN YARATICI GÜCÜ:

ULAN NE ZAMAN DÜZELECEK?HER GÜN KRİTİK HER GÜN KRİTİK NEDİR LAN BU? ÇIT KIRILDIM EKONOMİSİ OLDU. NE KADAR MUDARA BİR SİSTEM. SİSTEMİ RAYINAS OTURTUN DAHA ON SENE YİRMİ SENE ELLİ SENE YÜZ SENE BİR ŞEY OLMASIN.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title