Haberler

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden "Madımak Raporu" Açıklaması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydın, “Madımak Raporu”na ilişkin, “Bizim nazarımızda bu raporun vicdanları tatmin eden bir tarafı yoktur” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydın, "Madımak Raporu"na ilişkin, "Bizim nazarımızda bu raporun vicdanları tatmin eden bir tarafı yoktur" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydın, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantında, Devlet Denetleme Kurulu'nun dün açıkladığı "Madımak Raporu"na ilişkin açıklamalarda bulundu. Raporun seçim arifesinde açıklandığını, AK Parti'nin kafa karıştırmaya çalıştığını savunan Aydın, "Özünde sanıkların masum gösterilmesini amaçlayan bu raporun gerçeği ortaya çıkarma gibi bir derdi yok" ifadesini kullandı.

"Bizim nazarımızda bu raporun vicdanları tatmin eden bir tarafı yoktur" değerlendirmesini yapan Aydın, "Bütün amaç; olayın utancından kurtulmak isteyenlerin, Madımak'la yüzleşmekten korkanların bu olaya zemin hazırlayan siyasal İslam'ın rolünü göz ardı edenlerin ustalıkla gerçekleştirdikleri manevrasıdır" iddiasında bulundu.

"Bu rapor, o günkü devletin kendi halkına reva gördüğü bu olayın, bugünkü devlet eliyle aklanması girişiminden başka bir şey değildir" ifadesini kullanan Aydın, DDK'nın çağrılarına yanıt vermediklerini ve görüşmediklerini kaydetti.

"DDK'nın eli de Madımak Oteli'ne benzin taşıyan zihniyetle buluşmuştur" iddiasında bulunan Aydın, "Bizler, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile birlikte olay bütünüyle aydınlanıncaya, Madımak Oteli Utanç Müzesi olana dek mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Dava avukatlarından Şenal Sarıhan da yaptığı açıklamada, Devlet Denetleme Kurulu'nun Raporunun Sivas sanıkları için bir 'savunma mektubu' olduğunu öne sürdü. Sarıhan, raporun siyasi olduğunu iddia etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pir Sultan Abdal Şenal Sarıhan Ömer Aydın Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title