Haberler

Pip Utton Hocapaşa Dans Tiyatrosu'nda Sema Gösterisi İzledi

Güncelleme:

Pip Utton dün gece Sirkeci'deki Hocapaşa Dans Tiyatrosu'nda sema gösterisi izledi ve Mevlevi kültürü hakkında bilgi aldı.

BO SAHNE'de yaklaşık bir yıldır Burak Sergen tarafından sahnelenen Adolf oyununu izlemek için İstanbul'a gelen ünlü İngiliz yazar, yönetmen, aktör Pip Utton dün gece Sirkeci'deki Hocapaşa Dans Tiyatrosu'nda sema gösterisi izledi ve Mevlevi kültürü hakkında bilgi aldı.
Adolf oyunun yazan ve dünyanın birçok yerinde sahneleyen Pip Utton, Burak Sergen'in Hitler performansının küçük bir bölümünü internetten izledikten sonra bizzat izleme kararı alarak İstanbul'a geldi. BO SAHNE'de önceki akşam düzenlenen Adolf oyunun galasına katılan Utton, Burak Sergen'in performansını heyecanla izlediğini ve böyle güçlü bir oyuncu tarafından oyunun sahnelenmesinden çok onurlandığını söyledi.

Adolf'un yanı sıra "Chaplin", "Bacon", "Churchill", "Azim", "Sadece Yalnızlar", "Babanın Oğlu", "Dünyalar Savaşı", "Noel İlahisi", "Dickens", "Notre Dame'ın Kamburu", "Etiketler" ve "Dünyanın Merkezinde Bir Pazar Sabahı" oyunlarını da sahneye koyan, Edinburgh Fringe Festivali Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pip Utton, İstanbul programı sırasında Mevlevilik kültürüyle ilgili de bilgi aldı.

Dün akşam Sirkeci'deki 540 yıllık tarihi binada hizmet veren Hocapaşa Dans Tiyatrosu'ndaki sema programına katılan Pip Utton, önce 15 dakikalık Klasik Türk Müziği konserini dinledi, ardından 45 dakika boyunca 5 semazen tarafınan  icra edilen sema gösterisini izledi. Utton, tarihi bir mekanda 800 yıllık bir kültür olan Mevlevi ayinini izlemekten çok etkilendiğini söyledi.
Pip Utton, daha sonra Burak Sergen ve eşi Işıl Sergen, BO Sahne'nin kurucuları Levent Özdilek ve Nilüfer Bıyıklı'yla Sortie'de biraraya gelerek akşam yemeği yedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burak Sergen Adolf Hitler İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title