Haberler

Pınar Karşıyaka Sahaya İndi

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Yardımcı antrenörler Servet Özsüner, Engin Gençoğlu ve Arda Demirbağ nezaretinde yapılan sezonun ilk antrenmanına yerli oyuncular ile altyapıdan gelen gençler katıldı. Yeşil kırmızılı ekibin 6 yabancısı önümüzdeki haftadan itibaren takıma dahil olacak. Almanya'da 5-20 Eylül tarihlerinde oynanacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan A Milli Takım'da Başantrenör Ergin Ataman'ın yardımcısı olan Antrenör Ufuk Sarıca ile gehç oyuncu Egemen Güven, şampiyonanın ardından İzmir'e dönecek.

Ağustos ayı boyuncu İzmir'de çalışacak İzmir ekibinin özel maç ve turnuva programı haftaya netleşecek. Geçen sezonki kadrosundan Dixon, Diebler, DJ Strawberry, Erkan ve Barış'ı kaybeden, Cemal, Yunus ve Ceyhun'la yolları ayıran Karşıyaka, Gabriel, Palacios, Soner, İnanç, Mert, Mertcan ve Egemen'i kadroda tuttu. Kaf-Kaf dış transferde Armani Milano'dan Joe Ragland, Galatasaray'dan Justin Carter ve Kerem Gönlüm, Türk Telekom'dan Josh Carter, Laboral'dan Colton Iverson, Fenerbahçe'den Can Altıntığ ve TED Kolejliler'den Muhammed Baygül'ü renklerine bağladı.

KEREM İLKİ YAŞIYOR

Pınar Karşıyaka'nın Galatasaray'dan renklerine bağladığı pivot Kerem Gönlüm, 17 yıllık profesyonel kariyerinde ilk kez İstanbul dışında forma giyecek. Kariyerine 1998'de Mydonose Kolejliler'de başlayan 38 yaşındaki oyuncu, Ülkerspor, Anadolu Efes ve Galatasaray formalarını terletti. Daha önce 2 şampiyonluk yaşayan Kerem, 15 yıldır aralıksız olarak boy gösterdiği Euroleague'in en tecrübeli isimleri arasında.

Yeni sezon öncesi büyük heyecan yaşadığını söyleyen tecrübeli oyuncu, "Ben de bu sezon bir ilki yaşayacağım. Karşıyaka basketbolda önemli bir ekol. Taraftarın takıma desteği tüm Türkiye'nin dilinde. Geçen sezon tarihi bir başarı kazanıldı. Bu yıl Euroleague'le birlikte yepyeni bir kulvarda yer alacağız. Hem ligde hem de Avrupa'da başarı istiyoruz. Euroleague'i kendi salonumuzda oynamamıza onay çıkarsa taraftar baskısıyla iyi işler yaparız" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Karşıyaka Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title