Haberler

Pınar Karşıyaka, Carter ile Hukuk Savaşında Avantajlı

PINAR KARŞIYAKA, geçen sezon ligde 13 maçta forma giydikten sonra performansı yetersiz görülüp Çin'in Guangdong Southern Tigers takımına verilen Justin Carter'la girdiği hukuk mücadelesinde haklı duruma geçti.

PINAR KARŞIYAKA, geçen sezon ligde 13 maçta forma giydikten sonra performansı yetersiz görülüp Çin'in Guangdong Southern Tigers takımına verilen Justin Carter'la girdiği hukuk mücadelesinde haklı duruma geçti.

Yeşil- kırmızılılardan 62 bin dolar alacağı bulunan ABD'li kısa forvet, sezon sonuna kadar Çin'e transfer olduktan sonra yeni kulübünde Karşıyaka'daki sözleşmesine göre daha az para alarak mali kayıp ile karşılaştığını öne sürerek menajeri aracılığıyla FIBA'ya şikayette bulundu. Carter, Pınar Karşıyaka'dan 350 bin dolar tazminat talep etti.

Aynı zamanda Pınar Karşıyaka'dan ayrılıp Maccabi Tel Aviv'e transfer olan Colton Iverson'un haklarını da elinde bulunduran Carter'ın menajeri, Iverson pazarlığında bu oyuncunun alacağını koz olarak kullandı. Iverson'u uzun pazarlıkların ardından Maccabi'ye satarken gelir elde eden Pınar Karşıyaka, Carter'ın Çin'deki sözleşmesinin de iddia ettiği gibi düşük değil, 5 aylığına 250 bin dolar olduğunu ortaya çıkardı.

Yeni sezon öncesi Khimki Moskova'ya transfer olan Carter'ın Çin'deki sözleşmesini FIBA'ya belgeleyen Pınar Karşıyaka, böylece dava sürecinde avantajlı konuma geldi.

Öte yandan Pınar Karşıyaka'da sezonluk kombineler 500 TL'den satışa çıktı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Karşıyaka Justin Carter Southern Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title