Haberler

Pikan Cevizi ve Turna Yemişi (Cranberry) ile Yılbaşı Lezzetleri

Güncelleme:

D.ream Akademi şeflerinden Ali Ronay ve Robert Garlick ile, Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez moderatörlüğünde pikan cevizli ve turna yemişli (cranberry) yeni yıl lezzetleri workshopu farklı tatlarla konuklara leziz dakikalar yaşattı.

2016'yı geride bırakırken, hemen her mekan farklı bir yeni yıl etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Şef Ali Ronay ve Robert Garlick'in 2017 için hazırladığı lezzetli tarifler arasında Hardal Otlu Pesto Sosu ve Turna Yemişli Crostini ile Birlikte Kestane Çorbası; Tatlı Patates Püresi ile Hindi Wellington ve Pikan Cevizli Tart, Turna Yemişi ve Amaretto Kreması yer alıyor. İşte usta şeflerin yeni yıl için hazırladığı tarifler:

Hardal Otlu Pesto, Turna Yemişli Crostini ile birlikte Kestane Çorbası

60 gr. kereviz
60 gr. havuç
60 gr. soğan
45 gr. tereyağ
1/3 demet maydanoz
10 gr. sarımsak
1 adet defne yaprağı
120 ml. tavuk suyu
20 ml. krema
20 ml. Porto şarabı
80 gr. kestane
Tuz- Karabiber

Çorba için;
Soğanları küp küp doğradıktan sonra tereyağında soteleyin. Sırasıyla kereviz ve havucu da ekleyip sotelemeye devam edin. Sonra şarabı ekleyin yüksek ısıda alkolünü alın. Tavuk suyunu ekleyin. Pişmiş kestaneleri koyun. Kestaneler yumuşayıncaya dek pişirin. Sonrasında kremayı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber ayarını yapın ve el blenderında çekin.

Hardal Otlu Pesto için;
100 gr. hardal otu
1 diş sarımsak
30 gr. pikan cevizi
Zeytinyağı

Hardal otunu kaynar suda 20 sn. bekletin ve buzlu suya alın. İyice kuruttuktan sonra sarımsak ve pikan cevizini ekleyerek zeytinyağı ilave edin ve pesto haline getirin.

Turna Yemişli Crostini için;
300 gr. kurutulmuş turna yemişi
300 gr. yeşil elma
1 adet portakal
150 gr. toz şeker
1 dilim baget ekmek

Kıyma aparatından turna yemişi, elma, portakal kabuğu ve portakalın dilimlerini geçirin. Toz şeker ile karıştırın. 45 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sonra 1 taşım kaynatın. Baget ekmeğinin üzerine sürerek çorba ile servis edin.


Hindi Wellington

1 adet hindi
Mille-feuille hamuru
3-4 dal taze kekik
50 gr. Porcini mantarı
25 gr. beyaz mantar
25 gr. dana füme et
2-3 dal biberiye
60 gr. soğan
60 gr. havuç.
60 gr. kereviz
Balzamik sirke
Tereyağ
2 adet yumurta
100 ml. turna yemişi sos
100 gr. ıspanak
Zeytinyağı
Tuz- Karabiber

Hindiye tavada iz verin. Sebzeleri sırasıyla soteleyin. Porcini ve beyaz mantarları da taze baharatlar ile birlikte sebzelere ilave edin ve soteleyin. Sarımsak ekleyin. Bu karışıma biraz balsamic sirke ilave edin. Ispanakları kaynar suya atın 20 sn bekletin ve buzlu suya alın. Kurutun ve yaprakları tek tek ayırın. Mantarlı karışıma küp küp füme eti doğrayıp ekleyin. Hindiyi açın ve mantarlı karışımı üzerine koyun. Ispanakları da ilave edin. Milföye sarın. Milföyün üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında 1 saat pişirin.

Tatlı Patates Püresi için;
3 kg. taze patates
3 diş sarımsak
Tereyağ
Tuz- Muskat
Patatesleri fırınlayın. Pişince içlerini alın. Tereyağı ve baharatları ekleyip püre haline getirin.
Pikan Cevizli Tart, Turna Yemişi ve Amaretto Kreması
Tart Hamuru için;
180 gr. tuzsuz tereyağ
115 gr. elenmiş pudra şekeri
40 gr. toz badem
Tuz
60 gr. yumurta beyazı
310 gr. un

Tereyağını yumuşayıncaya dek karıştırın. Çok fazla çırpmamaya özen gösterin. Ayrı bir yerde pudra şekeri ile toz bademi karıştırın ve tereyağını ekleyin. Spatulayla yavaşça karıştırın. Tuz ile yumurta beyazını çırpın. Daha sonra un ve tereyağı karışımını ekleyin hepsini karıştırın. Son olarak el ile yoğurup hamur kıvamına getirin. Porsiyonlayıp 1 saat hamurunuzu dinlendirin. Alüminyum folyonun içine pirinç koyun. Hazırladığınız tart hamurunun üzerine pirinci koyun ve 170 derecede 2 saat 15 dakika pişirin. Sonra pirinci alın ve 160 derecede 15 dakika pişirin. Üzerine yumurta sürüp 5 dakika daha pişirin.


Pikan Cevizli Tart

3 adet yumurta
225 gr. akçaağaç şurubu
160 gr. esmer şeker
15 gr. un
1,5 gr kabartma tozu
120 gr. eritilmiş tereyağ
12 gr. çubuk vanilya
1 adet limonun kabuğu
1,5 gr. deniz tuzu
260 gr. fırınlanmış, kabuksuz pikan cevizi
1 yumurta

Pikan cevizini tart hamurunun üzerine yerleştirin. Yumurta hariç diğer malzemeleri karıştırın. Sonra yumurtayı ekle ve çırpın. 180 derecede 25 dakika ortası kahverengileşinceye dek pişirin. 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

Turna Yemişi ve Amaretto Kreması için;
200 gr. mascarpone
100 gr. çırpılmış krema
40 gr. amaretto
20 gr. pudra şekeri
60 gr. turna yemişi kurusu
60 gr. sıcak su

Turna Yemişi çok kuru ise yumuşaması için sıcak suda bekletin. Daha sonra 30 dakika kadar süzdürün. Kremayı iyice çırpın. Amarettoyu yavaşça kremaya ekleyin. Mascarpone, turna yemişi ve pudra şekerini karıştırın. Çırpılmış kremanın 1/3'ünü ekleyin hızlıca karıştırın. Kalanını spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. 8 eşit parçaya bölün. Tabağa yerleştirin ve Amaretto kreması ile servis edin.

Kaynak: Bültenler / Yemek Tarifi

Wellington Yemişli Cevizli Yemek Tarifi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title