Haberler

Pide Fiyatları Değişmedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz'ın açıklamaları İstanbul'da pide fiyatları değişmedi İSTESOB Başkanı Yılmaz: "İstanbul halkına bu sene de pideyi 1 lira 80 kuruştan satmaya karar verdik.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz'ın açıklamaları

İstanbul'da pide fiyatları değişmedi

İSTESOB Başkanı Yılmaz:

"İstanbul halkına bu sene de pideyi 1 lira 80 kuruştan satmaya karar verdik. 350 gram sade pide 1 lira 80 kuruş, 350 gram susamlı yumurtalı pide 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide 3 lira, 1 kilogram susamlı yumurtalı pide 6 lira"

"Yarın öbür gün şikayetler gelebilir, pideyi 2-3 liraya satıyorlar diye. Yasa gereği ticaret odasına bağlı olan üyelerin pide, ekmek fiyatlarının tarifesi serbest, istedikleri fiyata satabilirler"

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, İstanbul halkına bu sene de pideyi 1 lira 80 kuruştan satmaya karar verdiklerini söyledi.

Yılmaz, verdik. 350 gram sade pide 1 lira 80 kuruş, 350 gram susamlı yumurtali pide 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide 3 lira, 1 kilogram susamlı yumurtalı pide 6 lira" dedi.

Bakırköy'deki İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde açıklama yapan başkan Faik Yılmaz, pideleri odasının açıklamada yanlarında olmadığını, zam vermedikleri için kendilerini protesto ettiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, her yıl mübarek ramazan ayının pide fiyatlarını açıkladıklarını, 5362 sayılı yasa gereği bütün illerde birliklerin zam verdiklerini ifade ederek, "Fırıncılar odası bize müracaat etti. yüzde 30'un üzerinde bir zam talep etti. Bizde yasa gereği girdi maliyetlerini istedik. Girdi maliyetlerini bize malesef ulaştıramadılar. Yani gelen ürünlere zam geldiğini bize iletmeleri lazım, tarife komisyonum inceleyip karar verecekti. bize ulaşmayınca bizde yönetim kurulu olarak bu sene pidenin 350 gramda 1 lira 80 kuruş olmasını kararlaştırdık. Bizde tüketiciyiz. İstanbul halkına zamlı pide yedirmek istemedik. Araştırmada yaptık" dedi.

Kendilerine bağlı 961 fırın olduğunu, 350 gram pideyi 1 lira 80 kuruşa satacaklarını, denetimlerin yapılacağını dile getirerek, şunları söyledi:

"Yarın öbür gün şikayetler gelebilir. Pideyi 2-3 liraya satıyorlar diye. Yasa gereği ticaret odasına bağlı olan üyelerin pide, ekmek fiyatlarının tarifesi serbest, istedikleri fiyata satabilirler. Zam yapıldı demeyin. Biz denetimleri yapacağız. bütün fırınları denetleyeceğiz. 1 lira 80 kuruş üzerinde satış yapılması yetkileri yok ve tarifelere bakacağız. Ama İstanbul Ticaret Odası'na bağlı olan fırıncıların pide ve ekmek fiyatlarında istedikleri fiyata satma hakkına sahipler. Özel lüks denilen pideleri 2 lira, 2,5 lira gibi rakamlarla satıyorlar. Bizim fırımlarımızın pide fiyatı kilosu 5 lira 15 kuruş ama diğerleirnde 7 lirayı geçen fiyatlarla karşı karşıyasınız. Birliğe bağlı fırınlarımızdaki 1 lira 80 kuruş, yanındaki ticaret odasına bağlı olan bir fırında eğer 2 lira 2,5 lira görürseniz onlara esnaf demeyin, onlar tüccardır."

Bakan ve valilikten gelen talep üzerine ve açılan dava sonucunda da ekmeğin 1 liraya geri döndüğünü dile getiren Yılmaz, esnafın sattığı ürünün üzerinde ekleme yapmak yetkilerinin olmadığını, farklı fiyatlarla ürünler satıldığında hangi odanın üyesi olunduğunun sorulması gerektiğini söyledi.

"İstanbul halkına bu senede pideyi 1 lira 80 kuruştan satmaya karar verdik. 350 gram sade pide 1 lira 80 kuruş, 350 gram susamlı yumurtali pide 2 lira, 500 gram susamlı yumurtalı pide 3 lira, 1 kilogram susamlı yumurtalı pide 6 lira. Geçen sene 1,5 liraydı, 50 gram arttırdık, 30 kuruş da ekleme yaptık. Kilo fiyatında değişiklik yok ama gramajında değişiklik yaptık" diyen Yılmaz, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun zam açıklama yetkisi yoktur. Yetki birliklerde. Türkiye'de 82 birlik var. Sadece İstanbul'da 2 tane birlik var. O birlikler kararlaştırır, federasyonun zam yapma ve geri alma yetkisi yoktur. Zamı birlikler yapar. Birileri televizyona çıkmak için söylüyorlar. Bugün işte açıklıyoruz, zam yapmadık."

Kaynak: AA / Güncel

Faik Yılmaz Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title