Haberler

Petroldeki Düşüş Türkiye Üzerinde Dış Baskıyı Azaltıyor"

Fitch: "Düşük petrol fiyatları gelişmiş piyasalarda, Türkiye ve Hindistan gibi büyük çaplı ithalatçı ülkelerde enflasyonu bastırarak dış baskıları azaltacak"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye ve Hindistan üzerindeki dış baskıları azalttığını belirtti.

Fitch'in resmi sitesinde yapılan açıklamada, gelişmekte olan ülkelerin kredi notları üzerinde baskının arttığına işaret edilirken, "Düşük petrol fiyatları gelişmiş piyasalarda, Türkiye ve Hindistan gibi büyük çaplı ithalatçı ülkelerde enflasyonu bastırarak dış baskıları azaltacak" değerlendirmesi yapıldı.

2015 yılı için ülkelerin kredi görünümünün durağan olduğu belirtilen açıklamada, pozitif ve negatif görünüme sahip ülkelerin 2013 yılının sonuna göre daha dengeli seviyede bulunduğunun altı çizildi.

Açıklamada, "Negatif görünümler kısmen düşük petrol fiyatlarının oluşturduğu riski ve ABD'deki (olası) faiz artışını yansıtacak şekilde daha çok gelişmekte olan ekonomilerde yoğunlaşmış durumda. Avro Bölgesi'nde riskler devam etmekle birlikte görünümler durağan seviyede"  denildi.

Küresel ekonomik büyümenin 2015 yılında artış kaydetmesinin beklendiğini belirten Fitch, buna rağmen eylül ayından bu yana küresel ekonomik görünümün zayıfladığına dikkati çekti.

Fitch'in açıklamasında, "Büyük ekonomiler içerisinde Çin'deki ekonomik büyümenin yavaşlamasını, Rusya'nın resesyona girmesini ve Brezilya'nın ise ağır bir iyileşme göstermesini bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

2015 yılında İspanya, Portekiz ve Yunanistan'da yapılacak olan seçimlerin politika istikameti açısından riskler barındırdığını belirten Fitch, özellikle emtia ihracatından gelecek gelirlere bağımlı gelişmekte olan ekonomilerin temellerini uyumlu hale getirebilmek için zorluklarla karşılaşabileceğini vurguladı.

Fitch, gelişmekte olan ekonomilerden bir kısmın reytinglerinin düşürülmesi riskiyle karşılaşabileceği uyarısında bulundu. - London, City of

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title