Haberler

Petkim, Yılın İlk Yarısında Net Karını 10'a Katladı

Petkim, 2014 yılının ilk yarısında 55 milyon lira net kar açıkladı.

Petkim Petrokimya Holding AŞ, 2014 yılının ilk yarısında 55 milyon lira net kar açıkladı.

Petkim'den yapılan açıklamaya göre, ilk 6 aylık dönemde 2.44 milyar lira ciro yapan şirketin kapasite kullanım oranı da 9 puan artarak yüzde 90'a ulaştı. Şirket, geçen yılın ilk yarısında 5 milyon lira, yılsonunda ise 49 milyon lira net kar açıklamıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, yılın ilk yarısında pazar odaklı dinamik planlama politikasının sonucu olarak ciro, brüt kar, faaliyet karı ve net kar rakamlarında artışların devam ettiğini belirtti.

Açıklamada, Petkim'de yılın ilk yarısında üretimin yüzde 6 artışla 1 milyon 471 bin tona yükseldiği, kapasite kullanım oranının ise geçen yılın 9 puan üzerine çıkarak yüzde 90 düzeyine ulaştığını bildiren Sadettin Korkut, " Petkim, sadece 2. çeyrekte yüzde 35 artışla 1 milyar 253 milyon liralık ciroya imza attı. Yılın ilk yarısında pazar odaklı dinamik planlama politikasının sonucu olarak ciro, brüt kar, faaliyet karı ve net kar rakamlarında artışlarımız devam etti. Geçen yılın ilk altı ayına göre bu yıl net karda 10 kat artış yaşandı" ifadelerini kullandı.

Geçen yılın ilk yarısında sıfıra yakın olan net kar marjının yüzde 2.3'e çıktığı bilgisini paylaşan Korkut, "Söz konusu dönemde yüzde 27 artışla 2 milyar 443 milyon lira ciro, 111 milyon lira da bürüt kara ulaştık. Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) rakamı da 87 milyon lira oldu" açıklamasında bulundu.

Bu yılın ilk yarısında iç piyasada genel petrokimya pazarının aksine Petkim ürünlerine olan talebin arttığını bunun da ciro artışına doğrudan yansıdığını vurgulayan Korkut, sürdürülebilir karlılık hedefi kapsamında son altı çeyrekte iyi bir trend yakaladıklarını kaydetti.

Kapasite artış çalışmaları

Petkim'de verimliliği sürekli arttırmaya yönelik yatırımların da devam ettiğini dile getiren Korkut, Türkiye'nin iki numaralı stratejik teşviği kapsamında bulunan Etilen ve PTA fabrikaları kapasite artışı çalışmalarının başladığını açıkladı.

Petkim'in gelecek yılsonuna kadar tamamlanacak diğer 2 yatırımla birlikte daha fazla değer üreten bir şirket haline geleceği görüşünü aktaran Korkut, etilen ve PTA fabrikaları kapasite artışı yatırımları bittiğinde üretim kapasitesinin yıllık 3.2 milyon tondan, 3.6 milyon tona çıkacağını bilgsini paylaştı. - İzmir

Kaynak: AA / Ekonomi

Sadettin Korkut Petkim Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title