Haberler

Petkim Genel Müdürü Gözaltında

Güncelleme:

Aliağa ilçesinde kurulu Petrokimya Holding AŞ Genel Müdürü Saadettin Korkut, evinde gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde çalışanlarına bir mesajla istifasını duyurduğu belirtilen PETKİM'in Genel Müdürü Korkut'un Karşıyaka ilçesindeki evine, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

İŞYERİ BASILDI

Aynı saatlerde Korkut'un PETKİM yerleşkesindeki makam odasına da baskın yapıldı.

Gözaltına alınan Korkut'un, evinde ve makam odasında yapılan aramalarda bazı bilgi ve belgelere ulaşıldığı ifade edildi.

SORGUSU SÜRÜYOR

El konulan tüm bilgi, belge ve dijital materyaller ile birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen Korkut'un, sorgu işlemlerine başlandığı kaydedildi.

PETKİM ve ilişkili kurumlarda 200 kişinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı nedeniyle işten uzaklaştırıldığı bildirilmişti. Korkut'un istifası ve gözaltına alınmasının FETÖ ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

YENİ GENEL MÜDÜR GETİRİLDİ

Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürlüğüne Anar Mammadov getirildi.

KAP'A BİLDİRİLDİ

PETKİM'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, "Şirketimiz Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Sadettin Korkut istifa ederek bu görevlerinden ayrılmıştır. Şirketimize Genel Müdür olarak Sayın Anar Mammadov atanmıştır." ifadesine yer verildi.

VEDA MESAJI GÖNDERDİ

PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut dün akşam saatlerinde kurum çalışanlarına gönderdiği bir veda mesajıyla istifasını duyurmuş, ardından Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla İzmir'deki evinde gözaltına alınmıştı.

200 ÇALIŞANA İŞTEN UZAKLAŞTIRMA

Korkut'un istifası ve gözaltına alınmasının Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yürütülen incelemeyle bağlantılı olduğu iddia edilirken, PETKİM'in yaklaşık 200 çalışanının da aynı çerçevede işten uzaklaştırıldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Terörle Mücadele Şubesi Karşıyaka Aliağa Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title