Haberler

Petek Dinçöz 12 Milyon TL'lik Davayı Kazandı

Güncelleme:

Petek Dinçöz, sunuculuğunu yaptığı TV programı için kendisine ücret ödenmediği gerekçesiyle yapım şirketine açtığı davada, istediği tazminat rakamına temyizde ulaştı.

İstanbul ve Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın dilekçesine göre, Petek Dinçöz ile yapım şirketi arasında 13 Haziran 2008'de, bir TV kanalındaki program için sunuculuk sözleşmesi yapıldı. Davalı yapım şirketi, 2009-2010 dönemine ilişkin sunucu Dinçöz'e ücretini ödemedi. Sunuculuk ücretinin yanı sıra kuaför, kostüm, orkestra ücretleri gibi diğer masrafları da cebinden karşılayan Dinçöz, sözleşmeyi feshettiğini bildirdi.

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Dinçöz ardından sunuculuk ücreti, diğer masraflar ve cezai şart alacağı için yapım şirketi aleyhine 11 milyon 997 bin 938 liralık icra takibi başlattı. Yapımcı şirket, icra takibine itiraz etti. Dinçöz de itirazın iptali istemiyle yapım şirketine dava açtı. Davalıya ait gayrimenkuller ve araçlar üzerine de tedbir kararı konulmasını isteyen Dinçöz, şirketin ayrıca borcunu inkâr ettiği için yüzde 40 icra inkâr tazminatına mahkûm edilmesini talep etti.

3 MİLYON TL'Yİ REDDETTİ

Yapım şirketi ise Dinçöz'ün haksız ve zamansız yere sözleşmeyi feshettiğini, hak etmediği döneme ilişkin ücret istediğini savundu. Davanın reddini istedi. Bilirkişi raporunda Dinçöz'ün sözleşmeyi haklı yere feshettiği ve 1 yıl için 7 milyon 673 bin lira alacaklı olduğu belirtildi. Mahkeme hesaplamanın ardından Dinçöz'ün 2 milyon 153 bin lira sunuculuk cezai şart alacağı, 861 bin lira da icra inkar tazminatı olmak üzere toplam 3 milyon 14 bin lira alacaklı olduğunu bildirdi. Dinçöz bu kararı temyiz etti.

YARGITAY KARARI BOZDU

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını Dinçöz'ün lehine bozdu. Yargıtay'ın bozma ilamı, yerel mahkemeye gönderildi. Yerel mahkeme, bu kez, davalı yapım şirketinin KDV dahil 7 milyon 80 bin lira sunuculuk ücreti, 1 milyon 500 bin lira cezai şart alacağı ile 3 milyon 432 bin lira icra inkar tazminatı olmak üzere toplam 12 milyon lirayı Petek Dinçöz'e ödemesine karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Petek Dinçöz İstanbul Yargıtay Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (64)

zaza12:

Kendileri, öküz gibi yerler, yazlıklar, kışlıklar, milyonlar dolarlar. . . Fakire gelince ''şükret et'' derler. Kan emici yarasalar. Bu sistem yanlış işte! o kadar!

45
3
yanıtYanıtla
sosyal adalet:

Fatma teyzem de tarlada çalışıyor akşama kadar güneş altında. 25 tl yevmiye, sigortasız, traktör kasasında işe gidiyor. Şimdi bu sistem doğru mu?

40
0
yanıtYanıtla
Vay be:

Ben yıllarca eğitime ömrümü adayayim üniversite okumayım yok kpss yok lys sınavlarına gireyim ancak ayda 3 bin lira zor alayım kadın bir yılda 12 trilyon alıyor adalet mi bu şimdi

28
2
yanıtYanıtla
Sizin yapacağınız hukukun ..........:

Cumhurbaşkanına selam ver, malı götür.

27
3
yanıtYanıtla
ANTI_TÜRKMANTIK:

Simdi Hukukun yanlis bir karar verdigi kanaata nerden vardin ? Yoksa derdin RTE mi senin ? Basina Tas düsse ondan bilenlerden misin ? EZIK

yanıt7
yanıt2
ENGİN OY:

KAHVEDE, AZİZ MÜBAREK BİR GÜN. ADAMIN BİRİNE , SANDALYEDEN ÇİVİ BATMIŞ. YANDAN BİRİSİ. TAYYİP''İN YÜZÜNDEN DEMİŞ. BU OLAY YAŞANMIŞTIR. İŞİN İLGİNÇ YÖNÜ. İNANAN DA OLUYOR.

yanıt3
yanıt1
ANTI_TÜRKMANTIK:

Engin Kardes. . . Beni güldürün Allah da seni güldürsün emi. . Saygilar

yanıt1
yanıt0
RelaxMobil-IOS:

Dün saraya iftara gitti bugun mahkeyi kazandi. İyi para

24
1
yanıtYanıtla
gerçek:

ne kadar kurgu yapıyorsunuz ne alakası var. karar bugünde çıkmadı hatta

yanıt0
yanıt4
MuratMobil-IOS:

Abi bu ne ya aclıktan azımızın nefesi kokuyor bunlarda milion paralarla konuşuyor allahım bu nasıl adalet

17
5
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title