Haberler

Peşmerge ile Haşdi Şabi Güçleri Arasında Çatışma

Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge ile Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri arasında "yanlış anlaşılma" sonucu çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, bölgede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge ile Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri arasında "yanlış anlaşılma" sonucu çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, bölgede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Tuzhurmatu İlçe Meclisi Başkan Yardımcısı Ali Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yanlış anlaşılma sonucu" Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çıkan çatışmada 3 Haşdi Şabi milisinin öldüğünü söyledi.

İki taraf arasında yaşanan çatışmaya dair Hüseyni, "Bölgede güvenliği sağlayan Bedir Tugaylarına ait Haşdi Şabi milislerinin üç araçlık konvoyu Peşmerge'ye ait kontrol noktasından hızlı geçti. Bunun üzerine iki taraf arasında çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada 3 Haşdi Şabi üyesi öldü 1 kişi de ağır yaralandı" dedi.

Çatışmada yaralananların Tuzhurmatu Devlet Hastanesi'ne getirilmesi esnasında da gerginlik yaşandığını ve bu nedenle sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini ifade eden Hüseyni, "Halkın güvenliğini ve çatışmaların sona ermesini amaçlayan sokağa çıkma yasağının ne kadar süreceği belli değil" şeklinde konuştu.

Salahaddin vilayetinin kuzeydoğusundaki Tuzhurmatu ilçesinin güvenliği koordineli olarak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge ile Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri tarafından sağlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title