Haberler

Pertek'te Kuduz Karantinası

Güncelleme:

Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı bir köyde 2 kişiyi ısıran kedide kuduz tespit edilmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

Pertek'te kuduz karantinası- Belediye Başkanı Vural: "Kaymakamımızın başkanlığında, İlçe Tarım'la bu tehlikeyi atlatmaya çalışacağız" Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı bir köyde 2 kişiyi ısıran kedide kuduz tespit edilmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı bir köyde 3 Aralık'ta 2 kişiyi ısıran kedide kuduz tespit edildiğini, vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.Pertek Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunca tedbir amacıyla karantina uygulaması başlatıldığını belirten Vural, "Bu komisyonun aldığı karar neticesinde sokak hayvanlarının toplanıp bir barınakta barındırılması hedefleniyor" dedi.İlçede sokak hayvanlarına yönelik aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarının 40 gün önce yapıldığını ancak bu durum üzerine tekrar çalışma başlattıklarını dile getiren Vural, "Hayvanların itlaf edilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah böyle bir netice çıkmaz. Daha önceden aşılama çalışmaları yaptığımız bir veterinerlik firması vardı. 40 gün önce de aşılama çalışması yapmıştık ama bu olağanüstü durum çıkınca yeniden çağırdık. Kaymakamımızın başkanlığında, İlçe Tarım'la bu tehlikeyi atlatmaya çalışacağız" diye konuştu.Pertek'e hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını ifade eden Vural, "Alınması gereken hangi önlemler varsa alıyoruz. Okulların çevresine de dikkat ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Kedinin olduğu yerdeki vatandaşlarımızı da bu konuda uyardık" dedi. -Pertek'te kuduz karantinası-Pertek Belediye Başkanı Recai Vural

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Pertek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title