Haberler

"Perakendenin Küresel Güçleri2013"

Güncelleme:

Deloitte'un"Perakendenin Küresel Güçleri 2013" raporuna göre BİM, Apple, Amazonve H&M gibi dünya devlerini geride bıraktı

KAYNAKLARIN VERİMLİ KULLANIMINDA DÜNYA PERAKENDE LİGİNDE ŞAMPİYON BİM!

Deloitte'un "Perakendenin Küresel Güçleri2013" raporuna göre piyasa değerinin, o şirketin maddi varlıklarınındeğerine oranı olan Tobin Q oranına göre dünya birincisi BİM. Kaynaklarını ve varlıklarını en verimli şekildekullanarak dünya lideri olan BİM bu başarısıyla Apple, Amazon ve H&M gibidev firmaları geride bıraktı. Dünyanın en hızlı büyüyen perakendeşirketleri sıralamasında ise BİM 10'uncu sırada.

18 Ocak 2013, İstanbul. Dünyanın saygın danışmanlık kuruluşlarından Deloitte'un hazırladığı"Perakendenin Küresel Güçleri 2013" raporu, Türkiye perakendesektörünün lideri BİM'in başarısını tescil etti.

Bir şirketin toplam piyasadeğerinin, o şirketin maddi varlıklarının değerine oranı olan Tobin Q oranına göreyapılan sıralamada BİM, dünya birincisi oldu. Böylece Apple, Amazon ve H&M gibiköklü şirketler dahil dünyanın bütün büyük perakendecilerini geride bırakan BİMaynı zamanda bugüne kadar bütün gelişmekte olan ülke perakendecileri arasında bukritere göre dünyada birinci sırada yer alan ilk şirket olma vasfını da eldeetti.

Ayrıca aynı rapora göre, 2006-2011 dönemindeyıllık perakende satış gelirlerini ortalama %29,8 oranında artırarak 2011yılında 4 milyar 907 milyon dolarlık perakende satış gelirine ulaşan BİM, dünyadaen hızlı büyüyen 10'uncu perakende şirketi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan BİM İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Haluk Dortluoğlu şunları söyledi:

"Deloitte 'Perakendenin KüreselGüçleri 2013' Raporu, BİM'in başarısını bir kere daha tescil ediyor. BİM'in bubaşarısında kaynaklarını en etkili ve verimli bir şekilde kullanması vesonrasında üretilen katma değer büyük rol oynadı. Verimlilik odaklı çalışmayaklaşımımız bu başarıyı getirdi.

Verimlilik odaklı çalışma yaklaşımıharcama yapmamak demek değildir. Bu yaklaşımın özü, israf etmeden gerektiğinde yeterlimiktarda yatırım yapmak, harcamak esasına dayanır ve hemen her sektörde vealanda uygulanabilir.

Raporda işaret edildiği gibi, "gelişmekteolan pazarlar" olarak tarif edilen Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelergrubundan ilk kez bir şirket Tobin Q sıralamasında dünya çapında birinciliğielde ediyor.

Hem BİM olarak hem de ülkemizadına, elde ettiğimiz bu başarıdan haklı bir gurur duyuyoruz."

Perakende Sektöründe tüketici davranışları değişiyor

Raporda Avrupa Birliği'ndeki kriznedeni ile ABD, Çin, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerde ekonomilerinyavaşladığı, bu durumun komşu ülkeleri de etkilediği hatırlatılıyor. Bukoşulların perakende sektörünü de etkilediği vurgulanan raporda, globalperakende sektöründe tüketici davranışının değiştiği ifade ediliyor. Raporagöre, artık fiziksel kanalların yanı sıra dijital kanallar da öne çıkıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Türkiye Apple Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title