Haberler

Pendik Ahmed-i Hani Kültür Merkezi Açılışı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "(Eğer barajı geçmezsek kıyamet kopar) gibi tehditler, şantajlar, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir. Bu Türkiye için büyük bir tehlikedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "(Eğer barajı geçmezsek kıyamet kopar) gibi tehditler, şantajlar, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir. Bu Türkiye için büyük bir tehlikedir" dedi.

Akdoğan, Pendik Belediyesi'nce yaptırılan Ahmed-i Hani Kültür Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin seçim otobüslerinin taşlandığını, birçok parti binasının molotofkokteylli saldırıya uğradığını, milletvekili adaylarının tehdit edildiğini söyledi.

Yalçın Akdoğan, "Başbakanımız mitinge gidiyor, sokak başlarında birileri milletin yolunu kesiyor. Bu bir tehdittir, bir şiddettir, bir baskıdır. Bunun da görülmesi gerekiyor. (Eğer barajı geçmezsek kıyamet kopar) gibi tehditler, şantajlar, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir. Bu Türkiye için büyük bir tehlikedir. 'Ben bunu uyguluyorum.' Yani sen herkesi mecbur tutuyorsun, 'geçmezsek görürsünüz ha', bunu dile getiriyorsun" diye konuştu.

Siyaset kurumunu şantaja açık hale getirmenin büyük bir tehlike olduğunu vurgulayan Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bakın Selahattin Demirtaş, yüzde 9'u geçti. Ne oldu? Daha mı demokrat oldu. İki ayı bulmadı, milleti sokağa döktü. Toplumsal isyan çağrısı yaptı. Yani yüzde 9'u geçti diye daha demokrat olmadı. Peki yarın yüzde 10'u geçerse aynı çağrıları yapmayacağının garantisi var mı? Tehdit etmeyeceğinin, toplumsal isyanlara çağrı yapmayacağının garantisi var mı. Bu yüzden ben diyorum ki bu HDP, işte millet birilerine oy veriyor ama onların dediği olmuyor. Arkada bir adam var, elinde silah var onun dediği oluyor. Millet belediye başkanı seçiyor, orada bir tane örgüt komiseri var, gidiyor belediye başkanına fırça atıyor. Onun dediği oluyor. Bunlar iki de bir Kandil'e gidiyor. Yani terör örgütünün vesayeti altında olan, onun tarafından ikide bir azarlanan, ikide bir hesap sorulan, milletvekili listeleri bile onun tarafından belirlenen bir partinin güçlenmesi, demokrasiye nasıl katkı sağlayabilir. Bu olamaz. Yani HDP güçlenmiş olmuyor, elinde silah olan adam güçlenmiş oluyor. Sen bölgede her türlü tehdidi yapacaksın, şantajı yapacaksın, baskıyı yapacaksın. Sonra da 'şu kadar oy aldım.' Bu oylara şaibe karışmaz mı? Hadi örgüt silah bıraksın da göreyim, bakayım ne kadar oy alıyorsun. O zaman görelim etin ne butun ne. Bunları görmemiz lazım."

"AK Parti olmazsa süreç olmaz"

"Kürt kökenli ya da Kürt kardeşlerimiz veya HDP'ye oy veren kardeşlerimiz, soruyorum Çözüm Süreci'ni kim başlattı" diyen Akdoğan, "AK Parti başlattı. Bunlar var mıydı o zaman? Yoktu. Ne barajı geçmişti, ne Meclis'te varlardı. Tayyip Erdoğan başlattı 2005'te. Peki Çözüm Süreci'ni kim sürdürüyor? AK Parti sürdürüyor. Bunlar ikide bir 'süreç bitti, süreç doldu, süreç askıya alındı, süreç bozuldu.' Adamlar yapmak istemiyor, yapmak. Örgüt silah bırakmak istemiyor" ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde reformları, ana dilde her türlü gelişmeyi, enstitülerin açılmasını, televizyon kurulmasını, onlarca adımı AK Parti'nin attığına işaret eden Akdoğan, "HDP ne yaptı Kürt meselesinde sorun çıkarmaktan başka, takoz olmaktan başka, sabote etmekten başka ne yaptı. Hiçbir adımımıza destek vermediler ya. Süreci biz başlattık, bütün adımları biz attık, onlar sadece engeller. Bugün sürecin düşmanlarıyla, darbecilerle, paralelcilerle iş tutan kim? ve kim olmazsa süreç olmaz? AK Parti olmazsa süreç olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

"Kimseye eyvallahımız yok"

Akdoğan, bunların çok iyi anlaşılması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün yine konuşmuşlar birileri. Bizi uyarıyorlar güya. Biraz konuşunca çok rahatsız oluyorlar. Hiç alışmamışlar eleştiriye. Bunlar çiçek çocuk. Bunları besleyeceksin, sulayacaksın, büyüteceksin, okşayacaksın. Mecbur mu arkadaş millet sizi sevmeye ya? Biri 'hiç konuşmasın' diyor, 'öbürü az konuşsun' diyor. Biri 'çenesini kapatsın' diyor. Bunlar ceberrut, hastalıklı bir anlayış. Siz bugün konuşuyorsanız AK Parti, özgürlük zeminini sağladığı için konuşuyorsunuz. Yaka paça Meclis'ten götürülüyordunuz. Bugün AK Parti var diye AK Parti'nin özgürlük imkanında konuşuyorsunuz. Ondan sonra utanmadan konuşmayın. Biz sizinle mücadele edeceğiz arkadaş."

Şimdi birilerinin "Dolmabahçe'de oturmuş konuşuyordunuz" dediğini aktaran Akdoğan, bu konuşmayı terörden kurtulmak için yaptıklarını, "HDP barajı geçsin" diye konuşmadıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, bu eleştirileri bir yıldır dile getirdiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Sadece karakol basmamak, eylemsizlik değildir. Yol kesmeyeceksin, adam kaçırmayacaksın, haraç almayacaksın. İllegal faaliyetlere son vereceksin. Bunları ben bir yıldır söylüyorum ve bu eleştirileri dile getiriyorum. Yani senin uyarılarından mı korkacağım ben? Cürmün kadar yer yakarsın. Sen devleti dağda dize getiremedin, şehirde mi dize getireceksin. Barajı geçmezlerse bilmem ne olurmuş."

"Millet ne derse o olur. Millet kime barajı geçirirse o barajı geçer" ifadesini kullanan Akdoğan, "Onun ötesinde kimseye eyvallahımız yok, kimse de tehditle, baskıyla milleti dize getiremez, devleti dize getiremez, hükümeti dize getiremez" dedi.

"Paralel örgüt, bölücü örgüt kol kola girdiler"

Yalçın Akdoğan, paralel örgütle bölücü örgütün kol kola girdiğini belirterek, "Bunlar güya birbirine düşmandı. Çözüm sürecinin her türlü kötülüğünü bu paralelciler yaptı, düne kadar bunların ağlayıp sızladığı ne varsa. Nasıl kol kola girdiniz? Bakın size dost tavsiyesi. Bunlar akrep, akrep. Akreple suyu geçmeye çalışırsan, koynuna alırsan, bunun karakteri bozuk seni sokacak bir yerde. Bugüne kadar hep soktu, bundan sonra da sokacak. Sanmayın ki bu iş birliğinden size fayda var. Bunlar hangi akla oynadıysa kaybetti, kaybetti. Siz de kaybedeceksiniz. Bunu görmemiz gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

"Demişler ki (biz özgür Türkiye, Özgür Kürdistan için çalışacağız)" diyen Akdoğan, "Bunların zihniyeti bu, bunlar 'demokratik özerklik' derken, başındaki demokrasi milleti kandırmak için, özerklik dedikleri de kanton, kanton. Kobani de yaptılar, Irak'ta yapmaya çalıştılar. Kanton yapmaya çalıyorlar. Buna millet de izin vermez, devlette izin vermez, biz de izin vermeyiz" diye konuştu.

Akdoğan, bunun bir oyun olduğunu, milletin de bunu çok iyi görmesi gerektiğini ifade ederek, HDP'nin barajı geçmesinin de bir proje olduğunu söyledi.

Bunun çözüm sürecine karşı bir proje olduğunu belirten Akdoğan, "Hem de 'AK Parti'yi bu şekilde devirelim de Türkiye'de güven ve istikrar bozulsun.' Tekrar kendi eksenlerine Türkiye'yi alabilsinler. Bunun için bir proje. Bu oyuna gelmememiz gerekiyor. Onlar bu seçimi hayat memat meselesi görüyor olabilirler. Diyorlar ki 'AK Parti kazanırsa bize yeni Türkiye'de yer yok' diyorlar. Evet derin devlet yapılanmalarına, paralel devlet yapılanmalarına, KCK yapılanmalarına yeni Türkiye'de yer yok. Millet ne diyorsa, yeni Türkiye'de o olacak" dedi.

Akdoğan, yeni Türkiye'de sadece milletin dediğinin olacağını, onun ötesinde vesayet odaklarının, darbeci odakların hiçbirinin yeri olmayacağını kaydederek, "Bunların hepsini tarihe gömeceğiz. Onun için de bunları sandığa gömmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ahmed-i Hani'nin çok değerli bir şahsiyet olduğunu aktaran Akdoğan, HDP'lilerin bu isimleri İslam mütefekkiri şahıslar olduğu için çok zikretmediğini belirtti.

Akdoğan, geçmişte çok büyük haksızlıklar, işkenceler, yargısız infazlar yapıldığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bugün o geri dönmeye çalıştığı Türkiye var ya o Türkiye'de bunların hepsi oldu ama bugün öyle bir Türkiye yok. Bugün devlet o olumsuzluklarla anılmıyor, hizmet yapan bir devlet var, şantaj yapan, baskı yapan bir örgüt var."

Bugün yatırım yapan bir devlet olduğuna vurgu yapan Akdoğan, "Bugün kim zulmediyor Kürtlere? Terör örgütü zulmediyor. Bu ceberrut bir anlayıştır. Biz insanlarımızı seviyoruz ve kucaklıyoruz. Bütün bölge insanı, dini, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun 'insanı yaşat ki, yücelt ki devlet yaşasın, yücelsin' diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kültür Merkezi açıldı

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de Kavakpınar Mahallesi'nde 4 bin 500 metrekare alana kurulan kültür merkezinin 5 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Kültür merkezinin içinde kurulan aile sağlığı merkeziyle 5 hekimin Pendik'te vatandaşlara hizmet vereceğini belirten Şahin, merkezde İSMEK iş birliğinde meslek ve sanat kursları, bilgi evi, kütüphane, internet, konferans salonu gibi hizmetlerin de yer aldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Akdoğan, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkanı Kenan Şahin ve öteki ilgililer kurdele keserek kültür merkezinin açılışını yaptı. Akdoğan, açılışın ardından kültür merkezini gezdi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, daha sonra Pendik Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Yalçın Akdoğan Ak Parti Türkiye Pendik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title