Haberler

ABD'den İran'a 'Bölgesel İstikrar' Mesajı

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "İran'ın bölgesel istikrarı tehdit etmesine izin vermeyeceklerini" bildirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Irak Başbakanı Haydar El ibadi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı. Açıklamada İran'ın, ABD'nin bölgedeki müttefiklerinin istikrarını bozmasına müsaade edilmeyeceğinin altı çizildi.

İBADİ'YE TEŞEKKÜR ETTİLER

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Almanya'da düzenlenen 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile görüşen Pence'in terör örgütü DEAŞ'a karşı verdiği mücadele ve Irak güvenlik güçlerinin gösterdiği başarılar sebebiyle İbadi'ye teşekkür ettiği belirtildi.

İRAN'IN BÖLGESEL ADIMLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada, İran'ın bölgesel adımlarına da dikkat çekilerek "Başkan Yardımcısı, İran'ın, Irak dahil bölgedeki müttefiklerimizin istikrarını tehdit etmesine müsaade etmeyeceğimizi vurguladı." ifadelerine yer verildi.

İkili arasındaki görüşmede DEAŞ'la mücadele, Irak'ın ekonomik durumu ve Musul'un kurtarılmasına yönelik iş birliği gibi konuların kapsamlı şekilde ele alındığı kaydedildi.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNE VURGU YAPILDI

Pence'in ayrıca Irak güvenlik güçleri ile Kürt Peşmerge unsurları arasındaki iş birliğinden de övgüyle söz ettiği vurgulandı.

Görüşmede iki ülke arasındaki karşılıklı iş birliği alanlarında daha yakın çalışılması konusunda mutabık kalındığı ve özellikle ekonomik iş birliğinin artırılmasına yönelik tedbirlerin konuşulduğu ifade edildi.

''ABD'NİN DESTEĞİ SÜRECEK''

Münih'teki zirvede Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile de görüşme gerçekleştiren ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "birleşik, federal ve demokratik bir Irak'a ABD'nin desteğinin süreceğini" bildirdi.

Açıklamada, Pence'in DEAŞ'a karşı gösterdiği mücadele dolayısıyla IKBY Başkanı Barzani'ye de teşekkür ettiği belirtilerek, ABD Başkan Yardımcısı'nın Bağdat ile Erbil yönetimleri arasında yakın iş birliğinin önemine dikkat çektiği vurgulandı.

Ayrıca Pence ile Barzani'nin, Musul'un DEAŞ'ın elinden kurtarılması için gereken iş birliğinin sürdürülmesi noktasında mutabık oldukları da kaydedildi.

Kaynak: AA / Dünya

Mesut Barzani Münih Irak İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title