Haberler

Pehlivanlar, Sezonun İlk Güreşi İçin Hazırlanıyor

Kumluca Belediyesi tarafından 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 17'incisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivalinde yapılacak yağlı güreşler için hazırlıklar başladı.

Kumluca Belediyesi tarafından 30 Nisan- 1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 17'incisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivalinde yapılacak yağlı güreşler için hazırlıklar başladı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Stadında çalışmalarını sürdüren güreşçileri ziyaret ederek, bir süre antrenmanlarını izledi. Güreşçileri çalıştıran Kırkpınar başpehlivanlarından Hasan Tuna, çalışmalar hakkında Çetinkaya'ya bilgi verdi.

Tuna, Kumluca Belediyesi güreş takımı çatısı altında, değişik boylarda yaklaşık 200 civarında pehlivan bulunduğunu ifade ederek pehlivanları güreşlerde başarılı olabilmeleri için en iyi şekilde hazırladıklarını söyledi.

Çetinkaya da, ilçede 17 yıldır yağlı güreşler düzenlediklerini ve güreşlerin geleneksel hale geldiğini ifade ederek, Kumluca Güreşlerinin güreş camiasında ve Türkiye'de marka güreşler olarak bilindiğini söyledi.

Sezonun ilk ve marka güreşi olması dolayısıyla pehlivanların da Kumluca'ya gelerek antrenmanlar yaptıklarını kaydeden Çetinkaya, özellikle de cezası nedeniyle bir süre güreşlere ara veren Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz'ün de Kumluca güreşlerinde ilk defa er meydanına çıkacağını bildirdi.

Kumluca'ya gelerek antrenman yapan Kırkpınar başpehlivanlarından İsmail Balaban da, sezonun ilk güreşi olmasından dolayı Kumluca güreşlerinin pehlivanlarda ayrı bir heyecan yarattığını söyledi.

Antrenman sonunda, Belediye Başkanı Çetinkaya pehlivanlara baklava ikramında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Kırkpınar 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title