Haberler

Pdr Öğretmenlerine Seminer

Havza'da Muzaffer Tahmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 4 ilçede görevli Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğretmenlerine yönelik seminer verildi.

Havza'da Muzaffer Tahmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 4 ilçede görevli Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğretmenlerine yönelik seminer verildi.

Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seher Balcı Çelik katıldı.

Seminerde ilk olarak Türk PDR Derneği Samsun Şube Başkanı Özat tarafından "Suçla Karşılaşıldığı Zaman Yapılması Gereken Resmi Yazışmalar" konulu sunum yapıldı.

Prof. Dr. Çelik ise "Yas ve Yas Danışmanlığı" hakkında sunum yaptı.

Çelik, "Genel anlamda yas, herhangi bir kayıp (özellikle sevilen ya da kişiye yakın birinin ölümü) sonrasında gösterilen normal ve doğal bir tepki olarak değerlendirilmekle birlikte, yas süreci, bir kayıp sonrası yas yaşayan bireyler kadar psikoloji alanındaki uzmanlar tarafından da sıkça yanlış anlaşılmakta ve psikolojik değerlendirme sürecinde ihmal edilmektedir." dedi.

Çelik, bir kavram olarak yas, yas tepkileri, yas süreci ve kayba yönelik uyumu etkileyen faktörler ve yas süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Seminere Havza İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Yüksel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Sağlam, Muzaffer Tahmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Ömer Faruk Çakmak Havza, Kavak, Ladik ve Vezirköprü'de görevli PDR Öğretmenleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Balcı Havza Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title