Haberler

Pazaryeri'nde "Geleneksel 14. Yörük" Etkinliği

Pazaryeri ilçesi Küçükelmalı Köyünde "Geleneksel 14. Yörük" etkinliği düzenlendi.

Pazaryeri ilçesi Küçükelmalı Köyünde "Geleneksel 14. Yörük" etkinliği düzenlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Küçükelmalı gölet mesire alanındaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Kayı boyu Karakeçili aşireti boyundan gelen Küçükelmalı köyündeki Yörük etkinliğinin birliği ve beraberliği göstermek amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Burasının, dirilişin yaşandığı, Osmanlının Kayı boyundan Ertuğrul Gazi'nin soyundan gelen bir Yörük köyü olduğunu belirten Yalçın, "Bu tür etkinlikler ilçemizde diğer köylerde de düzenlenmeye başladı. Gelecek nesiller için güzel örnek teşkil ettikleri için köylülerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Köy muhtarı Halil Ak ise geleneksel etkinliklerini her yıl temmuz ayının ikinci haftasında düzenlediklerini belirterek, "Bu etkinliklerin amacı gençlerin birbirlerini tanıması ve adetlerimizin kaybolmaması. Bu tür etkinlikleri ilk defa kendi köyümüzde başlatıldı ve zamanla diğer köylerde kendilerinden esinlenerek bu tür etkinlikler düzenlemeye başladı." ifadelerini kullandı.

Yörük adetlerinden olan yeni evlenmiş gelinlerin giydikleri yöresel kıyafetler etkinliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Pilav ikramı, yöresel oyunların oynanması ve çocuklar için yarışmaların düzenlendiği etkinliğe, İlçe Kaymakam İbrahim Özdel, Darende Kaymakamı Ali Türk, Eskişehir Pazaryerililer Dernek Başkanı Eyüp Şengül, Ertuğrulgazi Dernekleri temsilcileri, köy muhtarları ve çevre köylerde yaşayan yörükler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muzaffer Yalçın Ertuğrul Gazi Karakeçili Pazaryeri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title