Haberler

Partililer Biraraya Geldi

Güncelleme:

Tarım Eski Bakanı Musa Demirci: Hükümetin Tarım Politikaları yerlerde sürünüyor

Tarım eski Bakanı, Has Parti Seçim İşleri ve Yerel Yönetimler Başkanı Musa Demirci, Has Parti Antalya İl Başkanlığının düzenlediği İl Divan toplantısında partililerle biraraya geldi.

Has Parti Antalya İl Başkanlığının düzenlediği İl Divan toplantısına katılan Tarım eski Bakanı Has Parti Seçim İşleri ve Yerel Yönetimler Başkanı Musa Demirci, Has Parti Antalya İl Binasında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, hükümete dair bir dizi eleştirilerde bulundu. Türkiye'de siyasetin gündeminin 24 saatte 24 sefer değiştiğini belirterek başladığı konuşmasında Demirci, "Ülkemizde Başbakanımız bakıyorsunuz üzerine düşen, düşmeyen her konuda hemen bir gündem belirliyor, ardından muhalefette bunun peşine takılıyor ve böylelikle asıl meseleler gözden uzak tutulmaya çalışılıyor. O bakımdan Has Partinin Ülkenin gerçek gündemini halka anlatmak gibi bir misyonu var." dedi.

% 47'yi veren millet, sıfırı da verir

Ülkede bir korku imparatorluğu kurulduğunu belirten Demirci tek adam üzerinden benim dediğim olur, dolayısıyla benim dediğimi yapmazsanız, esnafsanız vergi memurunu gönderiririm, memursanız, sürgüne yollarım gibi tehditler maalesef ülkemizde vardır. Bu şunu gösteriyor ki bu iktidarın zamanı dolmak üzere, hiç kimse arkasındaki kuvvetlere güvenmesin % 47'yi veren millet, sıfırıda verir." dedi.

Hükümetin kalkınma konusunda verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını belirten Demirci, "Hükümet bakıyorsunuz Çin'den sonra Dünyada en büyük kalkınmayı Türkiyenin yaptığını belirtiyor, neden peki bu refah payını memurunuza, işcinize, çiftçinize, dağıtmıyorsunuz?, neden peki % 4 zam veriyorsunuz memura? öyle ise aklımıza şu geliyor, büyüme dedikleri şey üretime dayalı büyüme değil, dışardan gelen paralarla yapılan büyümedir. Üretimsiz büyüme ile yapılan büyüme ne zaman karaya oturur buda bilinmez." dedi.

Hükümetin verdiği enflasyon rakamlarının hayal ürünü olduğunu belirten Demirci, bir tutturmuşlar her yerde enflasyon yüzde 7, yüzde 8, bunun üstünde zam vermeyiz. Hükümet gerçek rakamı öğrenmek istiyorsa Mutfaktaki insana, esnafa, memura, işciye bu soruyu sorsun. O zaman gerçek enflasyon rakamını öğrenir." dedi.

Hükümetin Tarım Politikaları yerlerde sürünüyor

Antalya'nın tarımın ve turizmin başkenti konumunda olduğunu belirten Demirci, "Gelinen noktada çiftciler ürettiğinin karşılığını alamadıklarını belirteek elma, dalında 60 kuruş, markete gidiyorsunuz, 260 kuruş, burada bir çarpıklık yokmu? Bu çarpıklığı kim ayarlayacak? Çiftçinin mağdur olmamasını kim önleyecek? Elbette bunu tarım bakanlığı yapacak. Hükümet yapacak. Üreticiye sahip çıkacak." dedi.

Türkiye'de tarımın ilerlemesinin toprak reformuyla gerçekleşmeyeceğini belirten Demirci, "Tarımın ilerlemesi tarım reformuyla olur." dedi. Hükümetin Tarım politikalarının dışa bağımlı bir şekilde geliştiğini belirten Demirci, gelinen noktada "Hükümetin Tarım Politikaları yerlerde sürünüyor" dedi. Gündemdeki 2B konusuna da değinen Demirci, Çiftcinin, orman köylüsünün mağdur edilmemesi gerektiğini de belirterek, rayiç bedel tespitinde hükümetin insaflı davranması gerektiğini söyledi.

Hükümet Yeni Başkanlık Sarayı için 1 Milyar TL Harcayacak

Hükümetin Ankara'da Atatürk Orman Çiftiliğinin ortasına büyük bir saray yaptığını belirten Demirci, Buranın adı başkanlık sarayı, bu inşaatın kaba İnşaatı 300 trilyon tahmin ediyorum, en az 600 trilyon daha harcanak peki soruyorum size yetmiyormu eski Cumhurbaşkanlığı binası, sığmıyormusunuz? Ya da restore edilen eski başbakanlık binası yetmiyormu? Size bakın olacak iş mi, bu tarihdeki çöküş noktalarına bakın, sarayları, ihtişamlı binaları görürsünüz, bunlar bir ülkenin çöküşünün başlangıcıdır. Bunlarında gidişinin başlangıcı görkemli saraylarıdır dedi.

Yabancıya Mülk Edinme Kanununun alelacele meclis'ten geçirildiğini belirten Demirci; yeni düzenlemeyle bakanlar kuruluna yabancıya toprak satışında 300 dekara kadar çıkarabilirsiniz diye yetki verdiler. Gerektiğinde de bunu 10 misli arttırabilme ve hem tüzel kişiler, hemde şahıslar bunu alabilir diye madde eklettiler. Peki soruyorum size bizim herhangi bir işçimiz o yabancıların ülkelerinin sınırlarından geçebilir mi? geçemez maalesef, burada büyük bir yanlış var bu yanlışdan biran önce dönülmeli dedi.

Hükümet Suriye Konusunda Hakem Olunmalıydı Taraf Değil

Hükümetin dış politikada çelişkiler ve hatalarla dolu bir politika izlendiğini belirten Demirci, Suriye konusuna değinerek Türkiye'nin Suriye konusunda hakem olması gerekirken taraf olduğunu belirterek, iki ülke beraber bakanlar kurulu toplantısı yaparken ne oldu da herşey bu hale geldi? bunu iyi irdelemek lazım dedi. Malatya Kürecik'e konuşlanan Nato füzelerinin asıl amacının İsraili korumak olduğunu belirten Demirci, hiç bir avrupa ülkesi bunu kabul etmezken bizim Hükümet her ne hikmetse buna onay verdi dedi. Ayrıca dış politikada bölgede kimse ile barışık kalınamadığını belirten Demirci, bölgede sadece Barzani ile dostluk kurulduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Musa Demirci Antalya Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title