Haberler

Paris'te Olası Terör Saldırısının Engellenmesi

Paris Başsavcısı François Mollins, Paris'te engellenen olası terör saldırısının şüphelisinin aynı gün öldürülen bir kadın fitness hocasının katil zanlısı olduğunu doğruladı.

Paris Başsavcısı François Mollins, Paris'te engellenen olası terör saldırısının şüphelisinin aynı gün öldürülen bir kadın fitness hocasının katil zanlısı olduğunu doğruladı.

Mollins, pazar günü Paris'te engellenen olası terör saldırısıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Savcı, 24 yaşındaki Cezayir asıllı şüphelinin bacağından yaralı olduğu için hastanede tedavisine devam edildiğini ve gözaltında tutulduğunu söyledi.

Şüphelinin, aynı gün Paris'in bir banliyösünde silahla vurulan fitness hocası Aurelie Chatelain'ın da katil zanlısı olduğunu doğrulayan savcı, şüphelinin neden Chatelain'i vurduğunun ise halen araştırıldığını dile getirdi.

Savcı, şüphelinin evinde ve arabasında yapılan aramalarda 4 Kalaşnikov tipi tüfek, 2 tabanca ve birkaç kurşun geçirmez yeleğin yanı sıra, Arapça yazılmış El Kaide ve DAEŞ ile ilgili kağıtların da bulunduğunu kaydetti.

Savcı Mollins, şüphelinin, silahları Seine nehrine atmak isterken yanlışlıkla kendini vurduğunu söylediğini ancak olayın soruşturulduğunu kaydetti.

Şüphelinin, Suriye'de olduğu tahmin edilen biriyle telefonda görüştüğünü ve görüşmede bir kiliseye saldırı planından bahsettiğini belirten Savcı Mollins, şüphelinin arabasında da saldırıya ilişkin çeşitli notlar bulunduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve bugün, Paris'te pazar sabahı bir terör saldırısının engellendiğini, olayın şüphelisinin ise bacağından yaralı şekilde hastaneye kaldırılarak gözaltına alındığını duyurmuştu.

Olayın, şüphelinin ambulans talebinde bulunmasının ardından olay yerine giden ilk yardım ekibinin polise haber vermesiyle ortaya çıktığı kaydedildi. Ayrıca şüphelinin, Suriye'ye gitmesinden şüphelenildiği için 2014 yılından bu yana Fransız istihbaratı tarafından izlendiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Suriye Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title