Haberler

Papa Gözlükçüye Gidip, Gözlük Camlarını Değiştirdi

Esma Çakır - Roma / DHA - YAPTIĞI jestlerle alışılmışın dışında bir görünüm sergileyen Papa Francesco, bu sefer de tek başına Roma'nın merkezindeki bir gözlükçüye gidip, gözlük camlarını değiştirdi.

Esma Çakır - Roma / DHA - YAPTIĞI jestlerle alışılmışın dışında bir görünüm sergileyen Papa Francesco, bu sefer de tek başına Roma'nın merkezindeki bir gözlükçüye gidip, gözlük camlarını değiştirdi. Papa, kendisine bir fiyat ayrıcalığı uygulanmasını istemeyerek, ucuz ürünler istedi. Daha önce verdiği bir röportajda, dört tarafı duvarlarla kaplı Vatikan (Kutsal Makam) topraklarından çıkıp, kimse tarafından tanınmadan pizza yemeyi çok arzuladığını söylemiş olan Papa Francesco, bunu neredeyse gerçekleştiriyordu.

Papa, bir pizzacıya olmasa da, bir Vatikan görevlisinin kullandığı mütevazı Ford Focus bir araçla dün akşam saatlerinde kentin merkezindeki İspanyol Merdivenleri'ne çıkan Babuino Caddesi'ndeki bir optik mağazasına gitti. Dünyaca ünlü markaların mağazalarının da bulunduğu caddede 48 yıldır hizmet veren meşhur Ottica Spiezia'ya normal bir müşteri gibi, korumalar olmadan giren Papa, numaralı gözlüklerinin camlarını değiştirmek istediğini söyledi.

FİYAT AYRICALIĞI YA DA HEDİYE İSTEMEDİ

İtalyan basınına açıklama yapan mağazanın sahibi Alessandro Spiezia, hipermetropi ve prespiopia (yakını görememe) sorunu olan 78 yaşındaki ruhani liderin kendilerine, "Gözlüklerimin çerçevesini değil, sadece camlarını değiştirmek istiyorum, ancak çok fazla harcamak istemiyorum" diyerek, ucuz ürünler istediğini anlattı. Spiezia, ayrıca Papa'nın kulağına eğilerek, kendisine "Alessandro, ödemem gereken neyse aman onu söyle" diyerek, ayrıcalıklı bir fiyat vermemesini istediğini de aktardı. Spiezia, camları hediye etmek istemelerine karşın Papa'nın ısrarla parasını cebinden ödediğini, aksi halde camları almayacağını söylediğini belirtti.

Basına yansıyanlara göre, Papa'nın geldiğini öğrenen onlarca meraklı insan, kısa sürede mağazanın önünü doldurdu ve vitrin camından bol bol fotoğraf ve video çekti.

Bu videolardan ve fotoğraflardan bazılarında Papa, mağaza sahibi ve çalışanları ile fotoğraf çektirir, gözlükleri dener ve göz numarası ölçülürken görülüyor.

Papa'nın daha önce de bu mağazada bir Vatikan yetkilisi kanalıyla gözlüklerinin ayarını yaptırıp, 5 Euro ödediği belirtildi. BİLL CLİNTON DA MÜŞTERİLERİ ARASINDA

8 metrekarelik küçük dükkanda 1967'den beri hizmet veren Spiezia'nın müşterileri arasında, Papa Francesco'nun selefi 16. Benediktus, Bill Clinton ve efsanevi Yönetmen Federico Fellini gibi isimler de yer aldı.

Mütevazı tarzıyla bilinen Papa Francesco, 2013 yılında papalığa seçildikten hemen sonra Roma'da kaldığı otele giderek, valizini kendisi almış, otel ücretini de cebinden ödemişti.

Francesco ayrıca, şaşaadan kaçınmak için Papalık Sarayı'ndaki 300 metrekarelik daire yerine, yine Vatikan topraklarında bulunan bir konukevinde, 30 metrekarelik bir odada yaşamaya başlamıştı.

Birçok öncülü gibi Vatikan duvarlarının ardında kalmayıp, halkla kucaklaşan Papa'ya bu nedenle bir pop star gibi olduğunu ifade etmek için "Pope Star" lakabı takılmıştı.

Bu nedenle, kendisini korumakla görevli Vatikan güvenlik birimlerini zor durumda bırakan Papa, bu yönüyle 1958-63 yılları arasında papalık yapmış olan 23. Jean'a (23. John) benzetiliyor.

Sıkça Vatikan'dan çıkıp, sürpriz ziyaretler gerçekleştiren 23. Jean'a ise, bir viski markası olan Johnny Walker'a atıfta bulunularak, "Johnny Walker Papa (Yürüyücü Papa) lakabı takılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esma Çakır Vatikan Ford Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title