Haberler

Papa Franciscus Kudüs'te

Papa Franciscus ve Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Ortadoğu'daki Hristiyanların durumundan derin endişe duyduklarını belirtti.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ve Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Ortadoğu'daki Hristiyanların durumundan derin endişe duyduklarını belirtti.

Papa Franciscus, Patrik I. Bartholomeos ile Kudüs'teki Papalık Elçiliği'nde ( Vatikan'ın Kudüs'teki temsilciliği) bir araya geldi. İkili, yaptıkları görüşmenin ardından ortak yazılı açıklama yayımladı.

Papa Franciscus ve Patrik I. Bartholomeos'un, Ortadoğu'daki Hristiyanların durumundan derin endişe duyduklarını vurguladıkları açıklamada, "Barışın elde edilmesi için gereken tek aracın silah değil affetme, uzlaşı ve diyalog olduğuna kanaat getirdik. Tüm Hristiyanları, Müslümanlar, Yahudiler ve diğer dini inançlara sahip kişilerle diyaloğu güçlendirmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Patrik I. Bartholomeos da Kıyamet Kilisesi'ndeki ortak duanın ardından yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"50 yıl önce Papa 6. Paulus ve Patrik Atenagoras burada bir araya gelmişti. Onlar, batı ve doğu kiliselerinde bin sene devam eden karşılıklı korkuyu sevgiye dönüştürdü. Bunu burada yaptılar. Biz de Papa Franciscus ile onların yolunu takip ediyor ve kahramanca girişimlerini takdir ediyoruz."

Öte yandan, İsrail yönetiminin Papa'yı korumak amacıyla alınan güvenlik önlemleri kapsamında Kudüs'te 8 bin polis ve asker görevlendirdiği belirtilirken, kentteki Hristiyanların alınan önlemlerden dolayı Papa Franciscus'u görememekten şikayet ettiği ifade ediliyor. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Bartholomeos Vatikan Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title