Haberler

Baraj İçin Kazılan Taş Ocağında Tarihi Mezarlar Bulundu

Güncelleme:

Sakarya'da baraj inşaatı için açılması kararlaştırılan taş ocağından tarihi mezarlar çıkınca çalışmalar durduruldu.

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde DSİ tarafından yeni kurulacak baraj inşaatı için açılması kararlaştırılan, ancak köylülerin karşı çıktığı taş ocağında çalışmalar sırasında tarihi eser ve mezarlar ortaya çıktı. Taş ocağına başından beri karşı çıkan köylüler, uyarılara rağmen çalışmayı durdurmayan iş makinası operatörleriyle kavga ederken, olay yerine gelen jandarma taraflara müdahele ederek çalışmaları durdurttu. Müze Müdürlüğü ekipleri de bölgede inceleme başlattı.

Pamukova Keltepe mevkisi olarak bilinen bölgede Devlet Su İşleri, baraj inşaatına malzeme temin etmek için ikinci derecede SİT alanı olduğu belirlenen bölgede taş ocağı için çalışma ruhsatı çıkardı. Ancak burada açılacak taş ocağının, bağ ve bahçeleri ile evlerine zarar vereceğini öne süren, ayrıca SİT alanı olduğunu hatırlatan köylüler eylem yapmasına rağmen iş makinaları taş ocağında çalışma başlattı.

TARİHİ MEZARLAR ORTAYA ÇIKTI

Taş ocağı çalışmalarında hemen yakındaki SİT alanınında ağaçlar kökünden sökülürken, iddialara göre burada tarihi mezarlar, küp parçaları, insan kemikleri ve kafatasları ortaya çıktı. Bu durumu gören köylüler toplanarak çalışmaları durdurmak istedi. Durumu jandarma ve müze yetkililerine de bildirdi. Ancak işçiler ve köylüler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce iki grup arasında arbede yaşandı. Bölgeye gelen jandarma ekipleri olayları yatıştırdı.

İŞ MAKİNELERİ ALANDAN ÇIKARILDI

Jandarma ekiplerinin tarihi buluntular üzerinde yaptığı incelemenin ardından olay yerine Sakarya Müze Müdürlüğü görevlileri çağırıldı. Gün yüzüne çıkan tarihi mezar, insan kemikleri, küp parçaları gibi buluntular uzmanlar tarafından detaylı olarak incelendi. Jandarma yapılan incelemelerin ardından, iş makinelerinin çalışmasını durdurdu. İş makineleri alandan çıkarıldı.

Buradan çıkan tarihi eser ve insan kemikleriyle ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi. Taş ocağı için DSİ'nin ruhsat aldığı bölgenin yakınında ise Pamukova köylülerinin bağ ve meyve bahçeleri ile sebze yetiştirdikleri alanlar bulunuyor.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Pamukova Sakarya Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

35 izmirli:

Erbaa kardeşim eline yüreğine sağlık. Oylar Akp ye Dünde Akp ye 1 kadımda da Akp ye yarınlarda da Akp ye. Başka oy verecek Adam gibi bir parti mi var san ki Osmanlı torunu Akp Gazan şimdiden mübârek olsun. Allah bu sola Akıl fikir versin. Akp ye bu saatte oy vermek Allaha ibadet etme hükmünde olduğunu hissediyorum. İslam için filistin için Ezilen Müslümlar için Osmanlı diyorum. Yani Akp diyorum. Vatannını seven ecdadına şukadar saygı duyan kim varsa. Daha derin düşünün derim. Chp li kardeş, chp ye oy vereceksin ne olacak. Sen bu vatanın evladısın. Bugüne kadar televizyondan duyduğun haberlerle oy veren kardeşim. Oyun büyük, Burada Olay parti meselesi değil, Vatan meselesi. Chp, gelse ne mi olur? Bunu düşün Bir örnek sadece Fransada 70 in üzerinde nükleer santrali var. Türkiyede kaç tane yok... Yeni yapılıyor. Chp gelse inşaatlar durur. Yerine daha yapılmaz. Enerji şuan çok önemli Gelişmek için elektriğe ihtiyaç var. Sanayide ne kullanacaksın. Elektrik. Yetersiz gelirse dışarıdan alırız. Bunun gibi bir çok noktada örnekleri çoğaltmak mümkün Projesi olmayan bir parti chp. ülkeye hizmet gibi bie derdi olmadı olamazda. Biz bunu gördük te sizde görün. Artık şahıslar üzerinden siyaset yapmamak gerek. Biraz da düşünerek Oylarımızı verirsek kazançlı oluruz diye düşünüyorum. Akp bu ülkeyi taşıyacak tek gerçektir Varsa başka düşünceniz söyleyin

20
65
yanıtYanıtla
akıl:

BU ÜLKEYE ENBUYUK KÖTÜLÜĞÜ AKP VE HDP YE OY VERECEKLER VERECEKTİR

18
33
yanıtYanıtla
Üstat ranıld:

Oylar hdp ye aç köpeklerr sizii

0
28
yanıtYanıtla
Emin salman:

Akp ye oy yok bu sene benden. Insallah chp başa gecer.. Tayyip bey haddini aştı.

7
19
yanıtYanıtla
şoreşMobil-ANDROID:

kesinlikle akp diyorum. niyemi çünkü bir kürt olarak sadece bü hükümet döneminde inkarım ve redim ortadan kaldırıldı

13
10
yanıtYanıtla
Tc Mobil-IOS:

Kazın kazın; tarihi-tarihimizi kazıyın

14
2
yanıtYanıtla
bjjkkliii:

müslüman olan müslümanı desdekler müslümanı desdeklemek işidi desteklemek degil bazı an kafalar bunu anlı yo ulus gardard bomba batladı orda bulunan bir allahın kulu muslüman oldugunu düşünmüyorum barış mitinginde bir allah kullu turk bayragı sallamı yo nasıl bir barış orya gelenlerin çogu ögrenci üç beş kuruş cebine harçlık koyup getirilmiş akıllı olun vattana millete hayırlı olacak partiye veriin ben akp ye virecem sen nereye verirsen ver o da senin kararın her kez kerkezin düşünsesine syg o

9
7
yanıtYanıtla
buyuk turkiye icin turanbirligi:

13 yilda butun tarihi alanlar yok edildi yanliz dunya kultur koruma dernegi turkiyeyi ilerde mahkemeye verebilir ki zaten kesinlikle verecekler onlar firsatti oldugu icin buyuk tazminat icin daha fazla sit alanlarini talan etsin diye bekliyorlar tarihi eserler bitun dunyaya ait bir kultur kalintisidir gecmis gelecegin aynasidir

10
3
yanıtYanıtla
AKP:

35 Izmirli Kardesim Agzina saglik cok güzel yorumlamissin ters düsen ya vatan haini yada MANDAKAFA anlamak islerine gelmez.

4
5
yanıtYanıtla
kazım yilmazMobil-ANDROID:

Tabi ne kadar haklısınız geçen fox tv fatih portakalin kanal kanalında gormedinizmi o cenet gibi yerlere senin akp nükleer sentrali kuruyor peki hicmi kafası çalışmıyor oy alacağım diye o guzelim zeytin ağaçlarını balıkları zehirliyor aslında.çok mantıklı daha modern doğayı kirletmeden dağların üzerinde büyük pervane dönüyor onlarla urete bilir

2
4
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title