Haberler

Palandöken'de Tatil Yoğunluğu

Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle yoğunluk yaşanıyor Pistleri dolduran yerli ve yabancı turistler, kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'de yarıyıl tatili dolayısıyla yerli ve yabancı turistler pistleri doldurdu.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından Palandöken'de kar kalınlığı 80 santimetreye, suni karlama yapılan bazı pistlerde ise 2 metreye ulaştı.

Başta Rusya, Polonya, Ukrayna, Azerbaycan, İran olmak üzere farklı ülkelerden gelen turist kafileleri, Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Yarıyıl tatili için Türkiye'nin farklı illerinden gelen aileler de çocuklarıyla pistleri doldurdu. İlk kez kayak yapanların düşe kalka kayması renkli görüntü oluşturdu. Özellikle çocuklar, acemi pistlerinde aileleriyle kızak kayarak tatilin keyfini çıkardı.

Bütün pist ve liftlerin açık olduğu Palandöken'deki otellerde doluluk oranları tatil dolayısıyla yüzde 100'e ulaştı.

Tatilcilerden Ahmet Turanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle Kocaeli'nden geldiğini, tatili kayak yaparak geçireceklerini söyledi.

Palandöken Kayak Merkezi'nin tatil için müthiş bir yer olduğunu anlatan Turanoğlu, "Çok tatlı bir yer. Ailemle burada tatil yapıyoruz. Kayağın dışında kentin tarihi ve turistik mekanlarını geziyoruz. Tatilimizi kayak üzerine kurduk. İlk defa kayağa geliyoruz ve kayak yapmayı burada öğrendik" diye konuştu.

Soysal Dinçer, İzmir'den ailesinin karne hediyesi olarak tatile getirdiğini ve ilk kez kayak yaptığını belirtti.

Alperen Ata da İstanbul'daki bir lisede okuduğunu ve sömestir için Palandöken'e geldiğini vurgulayarak, altı yıldır tatilleri kayak yaparak değerlendirdiğini ifade etti.

Pistlerde poşetle kayan Sıddık Uçar ise yarıyıl tatili nedeniyle ailesiyle kayak yapmaya geldiğini belirterek, "Çocuklarım karnesini aldı. Söz vermiştim, buraya geldik kayak yapıyoruz. Poşetle kaymak ayrı bir zevk. Çocuklar kızakla, ben poşetle kayıyorum" dedi. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Palandöken Ukrayna Polonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title