Haberler

Palandöken'de Gizemli Yol

Otomobiller Kendiliğinden Yokuş Yukarı Çıkıyor

Erzurum'da Palandöken Dağları'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan karayolundaki 200 metrelik bölüm 'gizemli yol' olarak ünlendi. Burada kontağı kapatılan otomobillerin yokuş yukarı çıkmasına tanık olunduğunu duyanlar buraya gelip deneme yapıyor. Bilim adamları bunun tamamen bir göz yanılması olduğunu belirterek, yokuş yukarı gibi gözüken yolun aslında rampa aşağı olduğunu söyledi.

Özellikle haftasonları yaklaşık 200 metrelik yolda araçlarıyla 'gizemli yol'da olacaklara tanıklık etmek isteyenler yer bulmak güçlük çekiyor. Gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyenler olayı 'Abdurrahman Gazi'nin kerameti' olarak yorumlarken bilim adamları bunun tamamen bir göz yanılması olduğunu belirterek, yokuş yukarı gibi gözüken yolun aslında rampa aşağı olduğunu söylüyor. Belediye tarafından 'Gizemli yol başlangıcı' yazılı tabelanın hemen yanındaki diğer bir tabelada ise '1- Aracı durdurunuz. 2- vitesi boşa alınız. 3- frenden ayağınızı çekiniz. 4- denemeye başlayabiliriniz' yazısı bulunuyor.

'Gizemli yol'u görmek için arkadaşlarıyla birlikte Samsun'dan gelen İsmail Aydoğan, "Otomobilinizi bırakıyorsunuz yukarı doğru gidiyor. Bu yolda bazen de yürüyüşler yapıyoruz. Çünkü yoldaki güç romatizma ve damar sertliği hastalıklarına iyi geliyormuş" dedi.

Gizemli yola ilk kez geldiğini ifade eden Burhanettin Aktaş, "Gördüğüm manzara karşısında şaşırdım. Bu bir göz yanılgısı olamaz. Otomobilin kontağını kapatıyorsun kendiliğinden hızla rampa yukarı çıkıyor. Yakınlarım buranın kerametinden az bile bahsetmişler. Muhteşem birşey" diye konuştu.

ABD Nevada Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Sahası öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel ise burada su terazesi ile yaptığı deneyden sonra, "Manyetik bir alan ya da keramet söz konusu değil. Tamamen göz yanılması. Yokuş yukarı gibi gözüküyor, ama rampa aşağı bir yol" diyerek olaya açıklık getirdi.

Turgay İPEK - ERZURUM / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title