Haberler

Palandöken, Bankalar Esnafın Gelirlerine Göz Dikti

Esnaf ve sanatkarların kullandığı POS makinası cihazlarından alınan ve ertesi gün hesaba geçme komisyonlarının 2 katına çıkarılmasını esnafın ekmeğine göz dikmek olarak değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bankaların POS cihazlarından ödemelere uyguladığı hesaba geçme komisyon oranı en az yüzde 1.3 ila 1.4 oranında uygulanmaktadır.

Esnaf ve sanatkarların kullandığı POS makinası cihazlarından alınan ve ertesi gün hesaba geçme komisyonlarının 2 katına çıkarılmasını esnafın ekmeğine göz dikmek olarak değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bankaların POS cihazlarından ödemelere uyguladığı hesaba geçme komisyon oranı en az yüzde 1.3 ila 1.4 oranında uygulanmaktadır. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmediği bir ortamda ne değişti de POS cihazlarının komisyon oranları bu kadar yüksek tutulmaktadır. Bu oran esnafın kazancından önemli bir payı alıp götürmektedir. Bankalar esnafın ekmeğine göz dikmekten vazgeçmeli ve POS cihazlarında ödemelerin ertesi gün hesaba geçme komisyonları tekrar eski oranına getirilmelidir. En önemlisi BDDK bu tefeci faizi konumundaki oranları ele alıp en az yarı yarıya düşürmelidir" dedi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bendevi Palandöken Merkez Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title