Haberler

Paco" Fotoğraf Sergisi Açıldı

İstanbul Valisi Mutlu: “Gençliğimizi saran başta uyuşturucu olmak üzere bütün kötü alışkanlıklara karşı önemli bir refleks geliştirmeliyiz” Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Karaman: “Uyuşturucu, sadece ülkemizin ya da dünyanın belli bir bölgesinin değil, tüm yeryüzünün maruz kaldığı evrensel bir.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gençliğimizi saran başta uyuşturucu olmak üzere bütün kötü alışkanlıklara karşı önemli bir refleks geliştirmeliyiz" dedi.

Mutlu, Türkiye Yeşilay Cemiyetinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İtalyan Fotoğraf Sanatçısı Valerio Bispuri'nin Latin Amerika'da uyuşturucu bağımlılarını fotoğrafladığı "Paco" adlı serginin Sepetçiler Kasrı'ndaki açılış törenine katıldı.

Sergiye ev sahipliği yapan Yeşilay Cemiyetini kutlayarak konuşmasına başlayan Mutlu, ancak sağlıklı birey ve toplumların mutlu olabileceğini belirterek, sağlığı korumayı en temel görev olarak gördüklerini anlattı.

Sağlıklı birey ve toplum için devletin çok önemli ve ciddi çalışmalar yürüttüğünü, sağlığın korunması konusunda bireylere de görevler düştüğünü bildiren Mutlu, "Sağlığı korumanın bir kültür olduğunu da mutlaka bilmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Vali Mutlu, sağlık konusunda bilinç oluşturmada sivil toplum kuruluşlarına da sorumluluklar düştüğünün altını çizerek, toplum sağlığıyla özellikle uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadelede Yeşilay'ın örnek olduğunu söyledi.

Uyuşturucu bağımlılığının dünyadaki sağlık sorunlarından biri olduğuna değinen Mutlu, özellikle gençler ve çocukların bu konuda büyük bir risk altında olduğuna dikkati çekti.

Mutlu, Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinliklerinin uyuşturucu bağımlılığı konusunda medyanın da desteğiyle toplumsal farkındalığı artıracağına olan inancını dile getirdi.

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede kaybedecek zaman olmadığını ve çok sıkı çalışılması gerektiğini kaydeden Mutlu, "Gençliğimizi saran başta uyuşturucu olmak üzere bütün kötü alışkanlıklara karşı önemli bir refleks geliştirmeliyiz" dedi.

Mutlu, uyuşturucu tehdidine karşı fotoğraflarıyla toplumu bilinçlendiren İtalyan Fotoğraf Sanatçısı Valerio Bispuri'ye ve Yeşilay'a başarılar diledi.

Karaman: "Uyuşturucu evrensel bir tehdittir"

Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman da "Uyuşturucu, sadece ülkemizin ya da dünyanın belli bir bölgesinin değil, tüm yeryüzünün maruz kaldığı evrensel bir tehdittir" ifadesini kullandı.

Uyuşturucunun milyonlarca insanı tehdit ettiğini, çok sayıda canın daha çocuk yaşta kaybedildiğini anlatan Karaman, bu evrensel tehdide ve tehlikeye daha çok dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için 26 Haziran tarihinin "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" ilan edildiğini söyledi.

Karaman, Yeşilay'ın da uyuşturucu konusunda toplumu bilinçlendirmek, madde bağımlılığının birey ve toplumda neden olduğu sorunlara dikkati çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler yaptığını bildirdi.

Uyuşturucu bağımlılarının sayısının arttığına ve bu maddeyi kullanma yaşının düştüğüne işaret eden Karaman, uyuşturucuya talebi azaltacak çalışmalar yapmak gerektiğini ifade etti.

"İnsanları uyuşturucu maddeye iten saikler üzerinde çalışmalar ve araştırmalar yapılmalı" diyen Karaman, uyuşturucuyla mücadelenin bir halk sağlığı sorunu olarak görülmesini istedi.

Karaman, uyuşturucuyla mücadelede gençlere yönelik kültür, sanat ve spor etkinliklerinin gerçekleştirilmesinin ve ilgili tüm birimlerin bu konuda iş birliği yapmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bispuri: "8 yaşında çocuklar hayatını kaybetti"

İtalyan Fotoğraf Sanatçısı Valerio Bispuri ise uyuşturucuyla mücadele etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bilinmeyeni ve gizli tutulanı, fotoğraf aracılığıyla topluma duyurmanın uyuşturucuyla mücadeleye katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Latin Amerika'da ucuz edinilen "Paco" adlı uyuşturucuyu kullananları fotoğrafladığını anlatan Bispuri, uyuşturucu kullanımına bağlı olarak 8 yaşındaki çocukların hayatlarını kaybettiğine şahit olduğunu ifade etti.

Kimyasal maddeler de katılan uyuşturucu maddenin toplumun her kesimini tehdit ettiğini belirten Bispuri, "Paco"nun çok kısa sürede bağımlılarını hayattan kopardığını aktardı.

Bispuri, fotoğraflarının farkındalık yaratacağını düşündüğünü dile getirerek, Yeşilay'ın uyuşturucuyla mücadeleye yönelik çalışmalarını desteklediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Mutlu, Karaman ve Bispuri, açılış kurdelesini keserek sergiyi açtı.

Bispuri'nin objektifine yansıyan karelerden oluşan sergi, 15 Temmuz'a kadar görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu İhsan Karaman İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title