Haberler

Pab'ın 131. Genel Kurulu

PAB Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Çığlık: "Kadınların çalışma ve iş hayatına katılımının sağlanması, onlara ekonomik bağımsızlık kazandıracağı gibi, kadınları diğer alanlarda da daha üretken hale getirecektir"

Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, kadınların çalışma ve iş hayatına katılımının sağlanmasının, onlara ekonomik bağımsızlık kazandıracağı gibi, kadınları diğer alanlarda da daha üretken hale getireceğini belirtti.

PAB'ın "Cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi" ana gündemiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan 131. Genel Kurulu'na hitap eden Çığlık, kadın-erkek eşitliğinin sosyal adaletin ön koşulu olduğunu, kalkınma ve barış için büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin pek çok uluslararası konvansiyon ve standart doğrultusunda kadın haklarının artırılması ve kullanılması konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Çığlık, bu çerçevede son dönemde birçok yasal değişiklik yapıldığını anlattı.

Çığlık, "Kadınların çalışma ve iş hayatına katılımının sağlanması, onlara ekonomik bağımsızlık kazandıracağı gibi, kadınları diğer alanlarda da daha üretken hale getirecektir" dedi.

Türkiye'deki kadınların istihdamının 2004 yılında yüzde 21 olduğunu anımsatan Çığlık, bu oranın 2013 yılı itibarıyla yüzde 27'ye yükseldiğini kaydetti.

Kadınların Türkiye'deki siyasi hayata katılımında da önemli gelişme sağlandığına işaret eden Çığlık, AK Parti kadın kollarının 2,5 milyon üyesinin bulunduğunu, bunun da dünyadaki en büyük kadın siyasi örgütlenmesi olduğunu bildirdi.

Kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin gündemindeki önemli konulardan biri olduğunu da vurgulayan Çığlık, konunun Türkiye'de ciddi biçimde ele alındığını söyledi.

İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin dünyada ilk olarak Türkiye tarafından imzalandığını ve onaylandığını anımsatan Çığlık, bütün parlamentoları uluslararası toplantılarda bir araya gelerek ve ortak çalışmalar yaparak kadınları destekleyecek ortak projeler yürütmeye çağırdı. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Cenevre Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title