Haberler

Özyeğin Üniversitesi Pilot Adaylarını Sınadı

Güncelleme:

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, 2014-2015 akademik yılına oryantasyon uçuşu ile tüm pilot adaylarının özel yeteneklerini sınayarak başladı.

Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı'na yerleşen öğrenciler, 2014-2015 akademik yılına "İlk Uçuş deneyimleri" ile başlangıç yaptı.

Pilot Eğitimi Lisans Programı'na yerleşen öğrencilerin yanı sıra program hakkında bilgi almak üzere Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'ne gelen aday öğrencilerin de katılabildiği Oryantasyon Uçuşu 13 Eylül'de Hezarfen Havaalanı'nda yapıldı. Özyeğin Üniversitesi ile eğitim paydaşı Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) tarafından gerçekleştirilen oryantasyon uçuşu ile öğrencilerin uçuşa yatkınlıklarının ölçülmesinin yanı sıra, uçuş başarılarını etkileyecek olumsuz durum ya da durumlarının, fizyolojik ve psikolojik nedenlerden kaynaklanabilecek uçuş korkusunun, yönetilemeyecek seviyedeki stres seviyesinin, aşırı heyecanlanmadan kaynaklanan iletişim bozukluklarının ve tedavi edilemez seviyedeki bulantı durumlarının olup olmadığı da test edildi.

Bu uçuş deneyimi ile Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Lisans Programı'na yerleşen öğrencilerin uçuş aşamasına gelmeden, uçuşa yatkınlıklarının ve uçuş yeteneklerinin tespit edilmesi; eğitimleri esnasında becerilerinin hangi yönde geliştirilmesi gerektiğinin belirlenmesi; uçuş hocalarının eğitimlerini öğrenci kişilik ve becerilerine göre planlamaları ve dolayısı ile sektöre en iyi pilotların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Hakkında:

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Pilot Eğitimi olmak üzere iki lisans programı sunmaktadır.

SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ LİSANS PROGRAMI

Özyeğin Üniversitesi, sivil havacılık alanında nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere sektör odaklı lisans eğitimi anlayışının bir göstergesi olarak Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Programı'nı kurdu. ÖzÜ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencileri, İngilizce Hazırlık eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra 4 yıllık lisans eğitimine başlarlar. İşletme alan dersleri, havacılık alan dersleri ve temel dersler ile öğrencilerin, sektörün gerektirdiği bilgi birikimini edinmeleri hedeflenir. ÖzÜ Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Lisans Programı mezunlarının, havayolu işletmeleri, hava taksi işletmeleri, havaalanları, terminal ve diğer havacılık işletmelerinin; kalite, gelir kontrol, gider kontrol, uçuş işletme, satın alma, eğitim, insan kaynakları bilgi teknolojileri, pazarlama, strateji geliştirme vb. birimlerinde kısa sürede lider olarak istihdam edilmeleri amaçlanmaktadır.


PİLOT EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

Temelde dört yıllık bir uçuş eğitimi programı olan Pilot Eğitimi Lisans Programı'nda öğrenciler, ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda Havayolu Nakliye Pilotu ATP (A) Lisansı'na sahip olacak şekilde eğitilirler. Öğrencilerin, uçuş eğitimlerinin yanı sıra, kendilerine sunulan yoğun akademik program ile sektörde fark yaratacak, havayolları ve kurumsal havacılığın akademik temellerini özümsemiş pilotlar olarak mezun olmaları hedeflenir.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Çekmeköy Eylül Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title