Haberler

Özürlüler Hakları için Toplandı

Arnavutköy Belediyesi Yaşlılar ve Engelliler Merkezi (Ayem), Özürlülerin Haklarının Anlatıldığı Bir Panel Düzenledi. Kendisi de Görme Engelli Avukat Fatma Tokaç'ın Katıldığı Panele Özürlü Aileleri Büyük İlgi Gösterdi.

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM)'in organize ettiği "Özürlü ve Ailelerin Sosyal Hakları" panel yoğun bir katılımla gerçekleşti. Arnavutköy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panelde görme özürlü Avukat Fatma Tokaç konuktu.

Özürlülerin genel hukuki haklarından bahseden Tokaç, panele katılan özürlü ailelerin sorularını da cevapladı. Özürlü aileler özellikle sosyal yardımlar ve özürlü bakım ücretleriyle ilgili konularda bilgi istedi. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü'nde görevli Avukat Fatma Tokaç, Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Merkezi ile AYEM'in koordineli olarak çalıştığını belirtti.

Başkanlar Çocukları Sevindirdi

Arnavutköy Belediyesi AYEM aracılığıyla tüm yaşlı ailelerin durum tespitini gerçekleştir. Panel sonrası birebir görüşmelerle özürlü ailelerine sorunları ile ilgili konularda bilgi verildi. Program sonunda özürlü tüm ailelerin 250 çocuğuna birer ayakkabı ve kışlık mont hediye edildi.

Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve yardımcıları Turgut Baran ile Melik Genç çocuklara montlarını giymesinde yardımcı oldular. Hediyeleri alan aileler başkana, yapmış oldukları çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Arnavutköy Belediyesi 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü düzenlediği etkinlikle de özürlü ailelerine tekerlekli sandalye hediye etmişti.

Yaşlı ve Engelli Ailelerin AYEM'i Var Artık

Yaşlı ve Engelli Koordinasyon Merkezi (AYEM), Arnavutköy Belediyesi bünyesinde yeni kurulan bir birim. AYEM bünyesinde, engelli ve yaşlılara medikal cihaz yardımı, bez yardımı, nakdi ve gıda yardımları, sosyal aktiviteler, yasal haklar danışmanlığı, yönlendirme ve bilgilendirme hizmetleri, özürlü maaşı, evde bakım, ulaştırma hizmetleri, özürlü kimlik kartı, beyaz kart, özürlü sağlık kurulu raporu gibi bir çok konuda yardımcı olan birim Arnavutköy Anadolu binasında hizmet ediyor.

Mimar Sinan Caddesi'ndeki Arnavutköy Belediyesi Semt Konağı'ndaki birime 0212 597 70 13 numaralı telefonla da ulaşıp bilgi alınabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title