Haberler

Özkök ve Yalman Balyoz'da Tanık Olarak Dinlenecek

Güncelleme:

Eski Genelkurmay Başkanı Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman AYM'nin "hak ihlali" kararı üzerine Balyoz davasında tanık olacak.

Balyoz davasında aldığı mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 88 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi ilk celsede 25 sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme, 62 sanığın dosyasının ise Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararı doğrultusunda değerlendirilmek üzere ayrılmasını kararlaştırdı. Sanıklardan hayatını kaybeden Halil Yıldız hakkındaki dava ise düşürüldü. Eski Genelkurmay Başkanı Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Yalman'ın da tanık olarak dinlenilmesine hükmetti.

ANAYASA MAHKEMESİ "HAK İHLALİ" KARARI VERMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi, Balyoz davasında, aralarında Çetin Doğan ve MHP'li vekil Engin Alan'ın da bulunduğu 230 sanığın haklarının ihlal edildiğine ve yeniden yargılanmalarına karar vermiş, gerekçe olarak da dijital verilerle ilgili iddiaların yeterince araştırılmamasını ve eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmemesini göstermişti.

Bunun üzerine yeniden görülen Balyoz Davası'nda mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

DURUŞMA 10 KASIM'DA

Özkök ve Yalman 10 Kasım tarihinde görülecek duruşmada tanık olarak dinlenecek.

"KASAPTAKİ ETE SOĞAN DOĞRAMAM" DEMİŞTİ

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Balyoz davası ile ilgili kararını değerlendirirken yeniden yargılama durumunda, mahkeme heyetinden kendisine tanık olarak davet gelmesi halinde gidip gitmeyeceği sorusuna “Gitmemek olur mu? Kim olursanız olun davet gelirse gitmek mecburiyetiniz var. Gitmezseniz zorla götürürler. Ama şunu bilin ki, böyle bir davet geldiğinde ben gönülden, seve seve giderim" yanıtını vermişti. Özkök, davet edilmesi durumunda nasıl bir ifade vereceği sorusuna da, “Biliyorsunuz benim bir lafım var, siz basın mensuplarının çok kullandığı, ‘kasaptaki ete soğan doğranmaz’ diye. O nedenle çağrılmadan, bir davet gelmeden, bir şey söylemem ne doğru, ne de yakışık olur” yanıtını vermişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Aytaç Yalman Hilmi Özkök Yargıtay Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

haram zadeler:

askeri vesayet tamam sıra merkez bankasında.... demek ki neymiş, askere kimin KUMPAS kurduğu belli oldu.

25
5
yanıtYanıtla
hussam:

şemdin sakık tekrar ifade verseydi hatta aponunda şahitliğini alın olmadı kandile gidin

9
0
yanıtYanıtla
/tabl:

'' EŞİ BAŞÖRTÜLÜ PERSONEL SAĞLIK HİZMETİ ALAMAZ '' Engin ALAN - ŞUBAT 1997

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title