Haberler

Özhaseki: "Birçok Batılı Ülke 'Geçmiş Olsun' Demedi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Eğer onlar başarılı olsaydı şunu bilin, ülkenin belli bir toprağı Güneydoğu da kopmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Eğer onlar başarılı olsaydı şunu bilin, ülkenin belli bir toprağı Güneydoğu da kopmuştu. Doğuda kopmuştu, boğazlar tarafında kopmuştu"

Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği kentte AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, özellikle dış destekli olarak bir kaç tane hadisenin olduğunu, bunların Türkiye üzerindeki emellerine ulaşabilmek için sonuna kadar her türlü kötülüğü denemeye devam ettiklerini belirtti.

Bu denediklerini Kuzey Afrika ülkelerinde, İslam ülkelerinde becerdiklerini, Ortadoğu ülkeleri üzerinde düşünüp, planlayıp, deneyip ve gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özhaseki, o toprakların paramparça olduğunu ve insanları birbirine düşürdüklerini aktardı.

Türkiye üzerinde yapılan hiç bir planın tutmadığını, Gezi Parkı olaylarıyla başlayan süreçte ilk önce gençleri anladıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

"Olaylar olduğunda hepimiz dedik ki bu gençleri anlamak lazım, bu dönemde bu gençler biraz özgürlüğüne düşkün, ağaca, kuşa, çevreye saygılılar ne güzel. O yüzden de tepkilerini ortaya koyuyorlar anlayışla karşılayalım. İlk 5 gün böyle söyledik. O dönem bir temsilci grubunu Ankara'ya çağırdığımızda temsilciler geldiler. Biz de zannediyoruz ki çevreye biraz daha duyarlı olalım, ağaçlar neden sökülüyor, Taksim'de bu proje neden buraya yapılıyor bunlar konuşulacak. Gelenlerin istekleri neydi biliyor musunuz arkadaşlar, 3. havalimanı projesini durdurun, 3. köprüyü yapmayın, yer altından trenler gitmesin. Yahu kardeşim siz gezi için gelmediniz mi? Size ne Türkiye'nin büyük projelerinden. Demek ki bu işlerin arkasında başka bir şey varmış. Sonra Atatürk Kültür Merkezi'nin üzerine asılan paçavralardan hangi örgütler orada ne nane yediklerini anlamaya başladık. Kepçelerle, dozerlerle Dolmabahçe'deki başbakanlık ofisini basmaya gittiklerinde hangi amacın peşinde koştuklarını anlamaya başladık."

Gezi olayları olduğu tarihte Türkiye'nin büyümede dünya birincisi olduğunu, IMF'ye borcu olmadığını ve ekonomide işlerin çok güzel gittiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, Avrupa'nın ise durağanlık döneminde olduğuna dikkat çekti.

Emellerine ulaşamayanların 17-25 Aralık sürecini başlattıklarını ve içeride yerel aktörlerle birlikte malum yapının kullanılarak hükumeti devrime operasyonuna kalktıklarını anlatan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Arkasından bu hainlikler bitmedi. Bir tırı çevirerek Türkiye'yi dünyaya DEAŞ'e yardım ediyor diye şikayet etmeye kalktılar. Arkasında senelerce ahlaksızca dinledikleri Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri bakan ve bir çok bakanımızın konuşma bantları, çalışma işleri, hepsini ortaya servis etmeye başladılar. Burada da başarılı olamayınca en sonunda 15 Temmuz'da gerçek yüzleri ortaya çıktı. O güzel insan yüzlüler kurt adama dönüştü bir gecede. ve vahşi bir şekilde millete saldırdılar. Hani film vardır ya Kurt Adam diye, dolunay geldiğinde birden boynuzları çıkar, kulakları uzar, kılları uzar vahşi bir yapıya dönüşür emin olun öyle görüyorum ben. Senelerce gelip size bize "kardeşim biz hizmet insanıyız, sizde himmetlerinizi verin, çocuklarınızı okutup eğiteceğiz, dünyanın 4 bir yanında Türk okulları açtık, orada Türk sempatizanı çocuklar yetiştiriyoruz oralarda. İstiklal marşı okunuyor, bayrağımız dalgalanıyor" dememişler miydi? Bunun için bir çok gariban insan çocuğunu teslim etmemiş miydi? Bunun için bir çok saf temiz iyi niyetli zenginlerimiz bağışlarını zekatlarını, kurbanlarını bunlara vermemişler miydi? Niye vermişlerdi bunlar, bunun için vermişlerdi. Bunlar ne yaptılar, onları aldılar bir çok yerde kurban bile kesmediler Amerikalarda harcadılar ve kötülük üzerine kötülük yapmaya devam ettiler."

"Bir çok batılı ülke geçmiş olsun demedi"

Ortaya saçılan zehirli nifak tohumlarının bugünlerde temizlendiğine dikkat çeken Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bir gece çıktılar bu ahlaksızlar milletin üzerine kurşun sıktılar. Milletin meclisini bombaladılar. Gazi kardeşlerimizi ziyarete gittiğimizde emin olun öyle destansı hikayeler anlatıyorlar ki her bir odadan çıkarken ağlayarak çıkıyoruz. O kötülükler karşısında Allah'a hamd olsun ki sizlerin bu tavrı net duruşu ölümü hiçe sayan haliniz ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu sayesinde atlattık. Şükürler olsun. Eğer onlar başarılı olsaydı şunu bilin, ülkenin belli bir toprağı Güneydoğu da kopmuştu. Doğuda kopmuştu boğazlar tarafında kopmuştu. ve içeride çatışma planlamışlardı. Demin bir kardeşimiz diyor ki Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyi bırakın onun için ölürüm diyor. Onu yok etmeye çalışan insanlara karşı biz boş mu duracaktık. Hayır. Bunu biliyorlardı. Çatışma çıkaracaklardı ve Türk milleti diye bir millet olmayacaktı tarihte. Bunu hedeflemişlerdi. Bunu yapamayınca çıldırdılar. Günlerce bir çok batılı ülke bize geçmiş olsun demedi."

Terör örgütünden darbe öncesi "askere kurşun sıkmayın" talimatı

Bu olayın başka bir ayrıntıyı daha ortaya çıkardığını açıklayan Özhaseki, bölücü terör örgütü PKK'lı bir militanın itirafının şu şekilde olduğunu aktardı:

"Diyor ki 15 Temmuz'dan önce bize bir emir geldi, askere kurşun sıkmayacaksın dediler. Polisi vurabilirsiniz, özel harekatçıları vurabilirsiniz, AK Parti temsilcilerini vurabilirsiniz serbest ama askere kurşun sıkmayacaksınız. 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olduktan sonra emri yenilediler, askere kurşun sıkabilirsiniz bundan sonra. Ne manaya geliyor bu? Çok açık değil mi. Türkiye'nin düşmanlarının kol kola girdiklerinin alameti bu iş" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise tarihte kırılma noktalarını olduğunu ve dünyaya örnek olan bir mücadelenin, kırılma noktasının 15 Temmuz'da yaşandığını belirtti.

Dünya için de Türkiye için de en önemli tarihi kırılma noktasının darbe girişimi gecesi olduğunu bildiren Çalık, şunları söyledi:

"27 Mayıs ihtilali Türkiye'nin kırılma yaşatan noktalardan bir tanesidir. Demokrasi o tarihte gayrimeşru bir yola sapmıştır ve 15 Temmuz gecesi 27 Mayıs'ta başlayan o gayri meşru yol normal rotasına dönmüştür. 15 Temmuz'dan sonra yeniden kuruluşa geçen ülkemizin özellikle Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının sorunlarını bertaraf etmek için 16 Temmuz'dan itibaren çalışmalarına devam etmektedir." ?

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title