Haberler

Özhaseki: "Allah'ın Izniyle 16 Nisan'dan Sonra Başka Bir Türkiye'ye Uyanacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, halk oylamasına ilişkin, "Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan sonra başka bir Türkiye'ye uyanacağız. Bundan en çok örgütler korkuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, halk oylamasına ilişkin, "Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan sonra başka bir Türkiye'ye uyanacağız. Bundan en çok örgütler korkuyor. PKK korkuyor, ödü kopuyor. Hele hele MHP ile işbirliğimizden PKK'nın ödü kopuyor. Bir daha asla canlanamayacaklarını biliyorlar. FETÖ'nün ödü kopuyor. Şu an da yurt dışında Türkiye'nin aleyhine çalışan en önemli örgüt FETÖ. Yabancı ülkeler de ne yazık ki 'Hayır' kampanyasına katıldılar. Allah iş birliklerini devam ettirsin, iki cihanda o namussuzları beraber etsin. Biz de beraber olalım. Allah'tan dileğimiz bu" dedi.

Özhaseki, Kayseri'de bir davet salonunda düzenlenen sanayi ve ticaret odalarının ortak meslek komiteleri toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasanın değiştirilecek maddeleri hakkında zaman zaman suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Bunlara "gülseler mi ağlasalar mı?" bilemediklerini dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Her birisi arka arkasına bir yalan. Bir insan her gün yalanı açığa çıktığı halde niye hala yalana devam eder merak ediyorum. Aslında benim merak etmemem lazım. 3-4 sene önce bu yalanlara maruz kaldığım için dünyanın en büyük yalancısı bu adam dedim. Beni mahkemeye vermiş. Savcı bey dedim bak şu birinci yalanı, şu ikinci yalanı, şu üçüncü yalanı. Herhalde 13 taneydi, tek tek yazdım. Eğer hakikaten bunların herhangi birisinde gerçeğe aykırı beyan varsa bütün suçlamaları kabul ediyorum dedim. Savcı tek tek inceledi, 'Doğru söylüyorsun' dedi kapattı. Tescilli, savcılık tasdiknamesiyle en büyük yalancı."

Özhaseki, halk oylamasında güçlü bir "Evet" oyu çıkması halinde Türkiye'nin önünün açılacağına dikkati çekerek, "Herkes sanki 16 Nisan'ı bekliyor. Yatırımcılar da bekliyor. Yurt dışındaki sermaye de bunu bekliyor. Sanki arabanız var, farı yanmıyor, önünüzü göremiyorsunuz, çukur mu var, kasis mi var, yavaş gittiğiniz bir ortam. Farınız yanıyorsa, önünüz açıksa sonuna kadar gaza basar gidersiniz. İş alemi böyledir. Önünü gördüğü bir ortamda yabancılar dahil sonuna kadar yatırım yaparlar. İşte biz de oraya doğru gidiyoruz." diye konuştu.

"Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan sonra başka bir Türkiye'ye uyanacağız" diyen Özhaseki, "Bundan en çok örgütler korkuyor. PKK korkuyor, ödü kopuyor. Hele hele MHP ile işbirliğimizden PKK'nın ödü kopuyor. Bir daha asla canlanamayacaklarını biliyorlar. FETÖ'nün ödü kopuyor. Şu an da yurt dışında Türkiye'nin aleyhine çalışan en önemli örgüt FETÖ. Yabancı ülkeler de ne yazık ki 'Hayır' kampanyasına katıldılar. Allah iş birliklerini devam ettirsin, iki cihanda o namussuzları beraber etsin. Biz de beraber olalım. Allah'tan dileğimiz bu." ifadelerini kullandı.

Elitaş'ın konuşması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise halk oylaması çalışmaları kapsamında gittikleri il ve ilçelerde, vatandaşların anayasanın değiştirilecek maddeleri konusunda muhalefet partilerinin liderlerinden ve sözcülerinden daha iyi bilgi sahibi olduklarını görerek mutlu olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerde muhtarlara konuştuğunu belirten Elitaş, şunları kaydetti:

"O konuyu en iyi bilen muhtarların gözünün içine baka baka farklı şey söylüyor. Eğer muhtarların nasıl seçileceğini, nasıl görevden alınacağını bilmeden söylüyorsa ülkem için yazık. Çünkü ana muhalefet partisi genel başkanı bu kadar bilgisiz olamaz. Eğer bilerek söylüyorsa yine ülkem için yazık. Ana muhalefet partisinin genel başkanı milletin gözünün içine baka baka, muhtarların gözünün içine baka baka yalan söylüyorsa ana muhalefet partisi genel başkanı olamaz. Yaptığı iş tamamen yalan. Seçimle gelen kişi seçimle gider. Düdük sesiyle, tankların balans ayarlarıyla gidenler darbe dönemlerindedir. Kılıçdaroğlu'nun aklı hala darbeci zihniyetle yoğurulduğu için onu zihninden atamadığı için benim iktidarım, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı bana gelir kaygısıyla hala o zihniyette devam etmektedir. İki mahalle birleşirse yeni seçim gelene kadar o mahallenin muhtarı görevine devam eder ama Kılıçdaroğlu bunu muhtarların gözünün içine baka baka anlatıyor. Yazıktır, günahtır."

"2 milyon liralık telefon parası 134 milletvekilinin bir aylık maaşı"

Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun "50 milletvekili fazlalığının Türkiye'ye 187 milyon lira maliyeti olduğunu" söylediğini dile getirerek, "600 milletvekilinin bu ülkeye maliyeti yıllık 99 milyon lira. Adanalı bir kadın milletvekilinin bir yılda harcadığı telefon parası 2 milyon lira. 2 milyon liralık telefon parasının 134 milletvekilinin bir aylık maaşını o kadın milletvekili telefon parasıyla harcamış. Kılıçdaroğlu bunların hesabını yapmalı." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "Parlamentonun elinden müsteşar atama yetkisinin alındığını" söylediğini ifade eden Elitaş, "Bu kadar yalan olmaz. Kendisini herhalde TBMM genel müdür olarak atamadı. Üçlü kararnameyle atandı. İlgili bakan, başbakan ve cumhurbaşkanının onayıyla atanıyor. Zaten cumhurbaşkanı imzalamazsa olmaz." dedi.

Elitaş, bir mankenin "Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?" dediğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu odalar birliğinin toplantısında 'Yüzde 95 bu anayasa değişikliğine evet dese meşru değildir, kabul etmiyorum' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüzde 95 tanımıyla, o manken kızın tanımı arasında ne fark var Allah aşkına? Bizi 'dağdaki çoban' olarak tanımlıyor, bizi 'bidon kafalı' diye tarif ediyor, 'göbeğini kaşıyan adam' diye aşağılıyor ama şunu bilmiyor ki 15 Temmuz günü bu ülkeyi kurtaran yüzde 99, vatan için canını feda etmeye hazır, hangi partili olursa olsun, o gün tankların önüne kahramanca duran insanlar bu ülkenin gerçek sahipleriydi. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, 15 Temmuz'da darbeyi gerçekleştiremeyenler, dış alemden destek alıp bugünki gibi büyük hayır kampanyasını yürütmeye çalışanlar, 15 Temmuz'un rövanşını almak için pusuda bekliyorlar. Onlara bu imkanı, bu fırsatı vermeyelim."

Programa, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, oda ve borsaların başkanları ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Özhaseki Mustafa Elitaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title