Haberler

Özgür Özel: Anayasa Mahkemesine Belki Gideriz, Belki Gitmeyiz (4)

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, anayasa değişiklik teklifini ne zaman Anayasa Mahkemesine götüreceklerine ilişkin bir soruya "Cumhurbaşkanı imzalasın göndersin, kararı ondan sonra vereceğiz.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, anayasa değişiklik teklifini ne zaman Anayasa Mahkemesine götüreceklerine ilişkin bir soruya "Cumhurbaşkanı imzalasın göndersin, kararı ondan sonra vereceğiz. Anayasa Mahkemesine tut ki gitmedik, o sandığa seni gömeceğimizi bil bakalım. Ondan sonra belki gideriz belki gitmeyiz" diye yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, anayasa değişikliği teklifine karşı Anayasa Mahkemesine ne zaman başvuracaklarına dair soruya "Cumhurbaşkanı imzalasın göndersin, kararı ondan sonra vereceğiz. Bir at imzanı, bu saçmalığın altına imzanı sen de bir koy. Anayasa Mahkemesine tut ki gitmedik, o sandığa seni gömeceğimizi bil bakalım. Ondan sonra belki gideriz belki gitmeyiz. Bunun bir hak olduğu kadar bir ödev olduğunun bilincindeyiz. Koca bir dosyanın hazır olduğunu da biliyoruz. Ama bu anayasayı yaparken bize mi güvendin? Eğer sen taslağa inanıyorsan at altına imzayı ama CHP'ye güvenip ona göre pozisyon almasınlar. Belki gideriz belki gitmeyiz. Ne yapacağımıza partimizin en yetkili kurulları var. Milletvekillerimiz, MYK bu kararı verecek. Tayyip Erdoğan böyle satranç oynarken karşısında hangi hamleyi yapacağı kesin bilinen bir bilgisayarla oynamıyor. Bu satranç da biz de varız, millet de var. İmzayı atarken belki de sandık kaçınılmazdır bunu bil, belki de bu sandığa seni gömeceğiz" diye yanıt verdi.

"BUGÜNKÜ GÖRÜŞME İKİ TÜKENMİŞ KİŞİNİN GÖRÜŞMESİ"

Özgür Özel, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yapacağı görüşmede MHP'nin kabineye girmesinin konuşulacağı iddialarının sorulması üzerine şöyle dedi:

"Bugünkü görüşme iki tükenmiş kişinin görüşmesi. Birisi makamını ortadan kaldırıyor, birisi yılların geleneğini. Bu iki tükenmiş ne konuşursa konuşsun bu halk geleneğine sahip çıkacaktır. Biz bakanlık pazarlığıyla falan ilgili değiliz. Partileri onlara rağmen hayır derse onlardan kurtulunacak, Türkiye kendini kurtaracaktır. Ne konuşurlarsa konuşsunlar hiçbir önemi yok." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özgür Özel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title