Haberler

Özgür Eğitim Sen, Eğitimdeki Sıkıntılara Değindi

Güncelleme:

Özgür Eğitim Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi Abdulgani Demir, yeni eğitim yılında mevcut sorunların artık aşılması gerektiğini söyledi.

Açıklamasına ilk olarak başta hükümet olmak üzere hiçbir kurum ve kişiye karşıtlık ve yandaşlık üzerinden sendikacılık yapmadıklarını belirterek başlayan sendika il temsilcisi Abdulgani Demir, "Bu ilkemiz doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı merkez ve taşra teşkilatlarının eğitim-öğretim politikalarından, doğru olanların yanında ve yanlış olanlarından karşısında durmaya çalışıyoruz" dedi.

Şanlıurfa'nın Büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte yeni oluşturulan Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin kurumsal olarak daha oturmamış olduğunu da açıklamasında belirten Demir, "İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükler ile okul yöneticilerinde yaşanan tasfiye ve sistem değişikliğinin yarattığı sirkülasyon, kaos ve demoralizasyon durumu İlimizin 2014-2015 eğitim öğretim yılını kayıp yıl olarak kapatma riskini artırmıştır. İl Milli Eğitim Müdürünün geminin kaptanı olarak mevcut durumun yarattığı riskin farkına vararak, acilen bir eylem planı geliştirmesi gerekmektedir" dedi.

Başta Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere boş yöneticiliklerin acilen doldurulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Demir, "İlimizin torpillilerin keyfini feda edilecek bir dakikası bile yok.

Dört yılını doldurmuş okul müdürlerinden haksız bir şekilde 75 puan barajının altında kalmış olanların tespit edilerek, bu hatanın Ekim-Kasım ayında yapılacak mülakat sınavında telafi edilmesine çalışılmalı" diye konuştu.

'ÖĞRETMEN AÇIĞINDA DEĞİŞEN BİRŞEY YOK'

Urfa'ya bu yıl 5 binin üzerinde öğretmen atamasının yapıldığını ancak yeni açılacak dersliklerle birlikte artan talebin mevcut açık oranını kapatmayacağını dile getiren Demir, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Geçen sene ilimizin öğretmen açığı yaklaşık olarak 7 bin kişiydi. İlimizden il dışı ve özür grubundan gidenlerin sayısı 2 bin 500 civarı, ilk defa atama ile gelecek öğretmen sayısı da 5 bin. Görünen o ki ilimizde yeni açılan okullar ve eğitim öğretime yeni dâhil olacak öğrenci nüfusunu da göz önünde bulundurursak, öğretmen açığımız aşağı yukarı yine geçen sene gibi olacak.

Bu açığın ücretli öğretmen ile en asgari düzeyde doldurulması için okullarda ciddi bir fizibilite çalışması yapılmalı, çok az ders yükü olan branş öğretmenleri tespit edilerek, gerekirse bakanlıktan özel izin alınarak öğretmene fazla ek ders verilmeli, öğretmen kadrosu olan okuldan, ihtiyaç olan okula kaydırılmalıdır. Boş dersler ek ders karşılığı kadrolu öğretmenlere verilmelidir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Karaköprü Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title