Haberler

Özgecan'ın Katilini Öldüren Mahkumun Kardeşi: Ağabeyimle Gurur Duyuyorum

Güncelleme:

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'i cezaevinde silahla öldürdüğü ileri sürülen mahkum Gültekin Alan'ın kardeşi, "Gurur duyulmayacak bir şey değil." dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde tecavüze kalkıştığı üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili minibüs şoförü 27 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken'i cezaevinde silahla öldüren, suç ortağı babası 51 yaşındaki Necmettin Altındöken'i yaraladığı ileri sürülen mahkum Gültekin Alan'ın, memleketi Tokat'taki yakınları konuştu. 'Suç makinesi' olarak bilinen 50 yıla hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan'ın kardeşi Tevfik Alan ise, "Gurur duyulmayacak bir şey değil. Ben ağabeyimle hep gurur duydum" dedi.

OĞUL ALTINDÖKEN ÖLDÜRÜLDÜ, BABA YARALI

Türkiye'de infial yaratan Özgecan Aslan cinayet sanığı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken, konuldukları yüksek güvenlikli Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'nde dün silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Ahmet Suphi Altındöken hayatını kaybederken babası Necmettin Altındöken yaralandı. Saldırıyı aynı cezaevindeki mahkumlardan Gültekin Alan'ın yaptığı öne sürüldü.

KATİL ZANLISININ 50 YIL HAPİS CEZASI VAR

Tokat'ta merkeze bağlı Emirseyit Beldesi'nden olan ve 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan'ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor. Yakınlarının 3 kız babası olduğunu söylediği Gültekin Alan, daha önce sırasıyla Zile, Tokat, İzmir ve son olarak ise Adana F Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi.

Gültekin Alan'ın annesi Süheyla Alan'ı 10 yıl önce kanser hastalığı dolayısıyla kaybettiği, Tokat'ta gazino işletmeciliği yapan babası Necmi Alan'ın ise önce hesap yüzünden tartıştığı bir müşteriyi öldürmek suçundan 2 yıldır Tokat Çamlıbel Cezaevi'nde olduğu öğrenildi.

"BU MEMLEKETİN İNSANI SAHİPSİZ DEĞİL"

Gültekin Alan'ın Emirseyit Beldesi'ndeki kardeşi Tevfik Alan, olayı kendi avukatlarından öğrendiğini ve kendisine telefonlar geldiğini söyledi. Ağabeyinin yaptığı için "Şerefsizlere karşı bir adalet mecbur, şart yani" diyen Tevfik Alan, şöyle dedi:

"Ben olayı avukatımızdan duydum. Sonra arkadaşlar haber verdi, internetten duydum. Memleket herkesin durumunu biliyor. En azından adam gibi adamlar olduğunu bilmek de yeri geldiği zaman güzel bir şey. Çünkü insan kendini güvende hissediyor. Bu memleketin insanı sahipsiz değil. Gurur duyulmayacak bir şey değil ki. Ben ağabeyimle hep gurur duydum. Ağabeyim 11 senedir cezaevinde. Zile'den, Tokat'ta en son Adana'ya sevk ettiler. Biz üç kardeşiz, en büyüğümüz Gültekin ağabeyimiz."

"ÜÇ KIZ ÇOCUĞU AKLINA GELMİŞTİR"

Gültekin Alan'ın aynı beldede yaşayan amcası Taşkın Alan ise, "Keşke böyle olmasaymış. Zaten devlet o adamın cezasını vermiş. Bireysel intikam işine ben şahsen karşıyım" dedi.

Yeğeni Gültekin Alan'ın 3 kızı olduğunu ve çocuklarından 11 yıldır ayrı olduğunu belirten Taşkın Alan, "3 kızı çocuğu var. O çocuklar gözünün önüne gelmiştir onun. O davadan ötürü yapmıştır" diye konuştu.

Gültekin Alan'ın beldede 12 yıl önce yapımına başladığı iki katlı evinin inşaatı, cezaevine girmesinin ardından yarım kalmış durumda.

Bu arada bazı Tokatlıların, sosyal medyada Gültekin Alan'ın fotoğrafını paylaşarak 'Eline sağlık' yorumunda bulundukları öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Suphi Altındöken Tarsus Mersin Tokat 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500

Yorumlar (61)

DErsim BABSA:

onun alahina kuirban kürt oglu kürt oldugu beli nahmusuzlugu kabul etmez yüzde yüz HDP lidir

14
48
yanıtYanıtla
türkmen:

adam adanalı ülkücü. şiveyi de mi görmüyon? adananın yerlilerinin şivesi. sagada bir gurşun lazım

yanıt6
yanıt2
dogu-bati:

cahiller bu adam alkis tutuyor , katil diger bi katili olduruyor adami kahraman yaptiniz, kanun vverdi onun cezasini, oyle her onune gelen asip keserse vay ulkenin haline

27
21
yanıtYanıtla
tohat:

tokatlılar adamı böyle tokatlar işte.

31
13
yanıtYanıtla
YALAN MI:

ABİNLE SADECE SEN DEĞİL HEPİMİZ GURUR DUYUYORUZ

31
11
yanıtYanıtla
hakaan:

abisiyle gurur duyuyormus abin haraccı tetikci katilin teki masum insaalrdan harac alan boş insan sen ve senıın gibilerin bu ülkeye millete insanliğa hiç bi yararı dokunamaz zararınızdan baska özgenın katili gibi abinin ve senın bu ülkeden sürülmesi idam edilmenız gerekli zihniyeti bozuk insanlar türkiye bi hukuk devletidir bu ülkeyi milleti yobazlaştiramicaksınız muz cumhuriyeti değil bu ülke

37
4
yanıtYanıtla
ANADOLU:

ÖLDÜREN PİSLİK ÖLEN PİSLİK GURUR DUYULACAK BİRŞEY YOK

18
23
yanıtYanıtla
ADANA TEKSAS:

ELİNE SAGLIK DOSYAYI KAPATMIS

31
9
yanıtYanıtla
zaza:

gelin gültekin alana para desteyi çıkalım arkadaşlar öyle bir kampanya yapalım adam 11 senedir hapisde belki durumu da yok

28
6
yanıtYanıtla
ADALET:

infaz ve koruma memuru arkadaş. sen bırak insanları bilgilendirmeyi onu bunu adamın suçunu. sen cezaevindekilerin infazını sağla yeter ki bunu da yapıyosundur alınma sadece bi tavsiye bu sana

yanıt1
yanıt0
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title