Haberler

Özgecan'ın Cinayet Sanığını, Eşi Boşadı

Güncelleme:

20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken'in açtığı boşanma davası sonuçlandı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan minibüs şoförü 26 yaşındaki Suphi Altındöken'in eşi 24 yaşındaki Neslihan Altındöken'in açtığı boşanma davası sonuçlandı. Mahkeme çifti boşarken, 5 yaşındaki erkek çocuğun velayetini anneye verdi.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURMUŞTU

Özel Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde okuyan Özgecan Aslan, 11 Şubat'ta, minibüs şoförü Suphi Altındöken tarafından tecavüz girişiminde bulunulduktan sonra öldürülüp, bilekleri kesilerek cesedi yakıldı. Türkiye'de büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili olarak cinayet sanıkları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmittin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Tarsus Ağır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

EŞİ BOŞANMA DAVASI AÇTI

Sanıkların yargılanmasına devam edilirken, Neslihan Altındöken de soy ismini taşımak istemediğini söylediği eşi Suphi Altındöken'den boşanmak için avukat Ebru Çatıkkaş'tan yardım istedi. Aynı zamanda Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı olan avukat Çatıkkaş, gerekli hazırlıkları yaparak Adana 1'inci Aile Mahkemesi'ne boşanma dilekçesi verdi. Dilekçeyi verdikten sonra 'Sonun Özgecan gibi olur' diye tehdit telefonu alan Ebru Çatıkkaş'ın aracılığıyla açılan boşanma davasının 2'nci celsesinde karar çıktı. Mahkeme hakimi, çiftin boşanmalarına karar verip, çiftin 5 yaşındaki erkek çocuklarının velayetini anneye verdi.

Ayrıca hakim, Suphi Altındöken'in çocuğu ile kişisel ilişki kurma konusunda babanın cezaevinde olması ve çocuğun psikolojisinin olumsuz yönde etkilenmemesi için bu aşamada karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

"TEHDİTLER DEVAM EDİYOR"

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan avukat Ebru Çatıkkaş, mahkemenin kararını yerinde bulduğunu belirterek şunları söyledi: "Mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme Suphi Altındöken'in çocukla kişisel ilişki kurulmasını da engelledi. Bu bizim için ciddi bir başarıdır. Bu olay topluma mal olmuş herkesin içindeki vicdani insani duyguları sızlatan bir olay. Burada bir çocuğu koruyarak çok güzel bir karar verdiğini düşünüyorum. Bu süreçte ben de ölümle tehdit edildim. Bu tehditler hala devam da ediyor. Bu aşamadan sonra artacağını düşünüyorum. Bu tehdidin sebebi ise şuydu; ailemi yıkmaydı yaratıktan gelen tehdit. Tehdit edilmemle ilgili soruşturma hakkında gizlilik kararı verildi. Başsavcımız ve savcılarımız ciddi şekilde uğraşıyorlar ilgileniyorlar. Beni artık çok mağdur edecek noktaya getirdiler. Ben en ağır cezayı alacağını düşünüyorum. Boşanma davasını istememesinin sebebi, bir gün dışarı çıkacağını ve yeniden normal aile hayatını devam ettireceğini düşünmesinden kaynaklı. Karar kesinleştikten hemen sonra çocuğun soy ismini değiştirmek için de yeniden dava açacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Neslihan Altındöken Suphi Altındöken Tarsus Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

şerefli:

karısının fotorafını koyarak neden deşifre ediyorsunuz onu anlamadım

60
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Seni asmayan sisteme yaziklar olsun. Tek kalmismis gebersin!!

37
0
yanıtYanıtla
ANLAMADIM:

KARISININ DEŞİFRE EDİLMESİ ÇOK GEREKSİZDİ BENCE. . .

35
0
yanıtYanıtla
hayatMobil-ANDROID:

karisi guzel sahip cikan olur elbet

21
8
yanıtYanıtla
Fatmagül:

Fazla yasatmazlar onu içerde icabina bakarlar....

26
0
yanıtYanıtla
Ali:

Inşallah. yaşıyor işte yaşamasa keşke

yanıt7
yanıt0
.......:

Nefes almasını istemiyorum allahım bunların canını alda görmeyelim

23
0
yanıtYanıtla
Yas 35:

Bu daha yasiyor mu?

20
0
yanıtYanıtla
HasMobil-IOS:

Kızım öyle öküzle nasıl evlendin sen

19
0
yanıtYanıtla
PARIS/TRABZON:

bu adam iceride yasayacak da ne olacak idam sart idami sadece AB ye yalakalik yapmak icin kaldirdilar

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title