Haberler

Fenerbahçe, Özgecan Aslan Parkı'nın Açılışına Katıldı

Güncelleme:

Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın adının verildiği Çekmeköy'deki parkın açılışını Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal yaptı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın adının verildiği Çekmeköy'deki parkın açılışını Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile sarı-lacivertli futbolculardan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım yaptı.

Çekmeköy Belediyesi'nin geçen yıl hizmete soktuğu parkın, eklenen spor alanlarıyla beraber yeni ismiyle gerçekleştirilen açılışına Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-lacivertli futbolcular Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım, İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın yanı sıra Trabzonspor Futbol Okulu öğrencileri de katıldı. Sarı-lacivertli futbolcularla fotoğraf çektiren öğrenciler, futbolculara Fenerbahçe forması imzalattı.

"KATKI VERMEK İÇİN BURAYA GELDİK"

Özgecan Aslan'ın ismini bir spor tesisine vererek yaşatan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve ekibine teşekkür eden Kartal, "Özgecan kardeşimizin hunharca katledilmesinden sonra bu olay tüm Türkiye'de kınandı. Özgecan kardeşimizin adını unutturmamakla beraber, böyle bir spor tesisinin açılmasını biz de destekledik, katkı vermek için buraya geldik. Özgecan gibi kardeşlerimize, kızlarımıza, kadınlarımıza şiddetin kalkmasını istiyoruz, yaşanan olayı hep beraber kınıyoruz. Spor sonuçta kardeşlik, sevgi, saygı ve dostluktan ibarettir. Biz bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu çerçeve içinde ülkemizin sportif anlamda kalkınması ve ileriye gitmesi için hep beraber hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

"SİVASSPOR FUTBOL OKULUNUN SAHASINDASINIZ"

İsmail Kartal ve sarı-lacivertli futbolcular, Trabzonspor ve Sivasspor futbol okullarının parkta yer alan sahalarında Çekmeköysporlu genç futbolcularla bir araya geldi. Kartal, Süper Lig'de bu hafta Medicana Sivasspor ile maç yapacakları anımsatılarak, "Sivasspor futbol okulunun sahasındasınız..." ifadelerine, "Önemli değil. Önemli olan futbol, spor, sevgi, saygı ve kardeşliktir. Bunun için buraya bir açılışa geldik" şeklinde cvap verdi.

POYRAZ: "MİLLET OLARAK BU CANİ HAREKETLERİ YAPANLARI LANETLİYORUZ"

Galatasaray taraftarı olan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, kendilerine verdiği destektan dolayı İsmail Kartal ve sarı-lacivertli futbolculara teşekkür etti.

Spor Toto Süper Lig'de hak eden takımın şampiyon olmasını dileyen Poyraz, "Bir daha böyle bir acıyı hiçbir anne hiçbir evlat yaşamasın istiyoruz. Hep beraber millet olarak bu cani hareketleri yapanları da lanetliyor, bunları inşallah kanunlar çerçevesinde en ağır cezayla cezalandırılmasını millet olarak istiyoruz. Bunun hep beraber takipçisi olacağız. Bir Galatasaraylı olarak şunun altını çizmek istiyorum. Böyle bir ismi verdiğimiz parkın açılışında bizleri yalnız bırakmadıkları için Fenerbahçe'nin çok değerli hocasını ve futbolcularını tebrik ediyorum. İnşallah kalan maçları, centilmenlik içinde hak eden kimse o şampiyon olsun. Trabzon'da çok acı bir olay yaşadılar. Asla kendileri camia olarak bunu Trabzonlulara mal etmediler. Bu işi yapanlarında yakalanıp cezasını çekmelerini millet olarak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kartal Fenerbahçe Çekmeköy Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title