Haberler

Özgecan Aslan "Nefes Alsın"

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ismi bir ağaca verildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ismi bir ağaca verildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmüş ve ardından cesedi yakılmıştı. Ankara'nın Çankaya ilçesinde Özgecan Aslan'ın ismi bir ağaca verildi. Önce İnsanız Diyen Avukatlar Platformu'nun başlattığı imza kampanyasının ardından Poli Plastik Heykel Sanatçısı Emre Lüle, Özgecan Aslan için poli plastikten heykel yaptı. Yapılan heykel Özgecan Aslan'ın ismi verilen ağaca asıldı.

Poli Plastik Heykel Sanatçısı Lüle, İnsanız Diyen Avukatlar Platformu tarafından başlatılan kampanyaya destek olmak için Aslan'ın portresini yaptığını belirterek, "Özgecan Aslan'ın acımasızca katledilmesiyle ilgili Önce İnsanız Diyen Avukatlar tarafından bir imza kampanyasıyla başladı. Bu kampanyada Kuğulupark'ta Özgecan Aslan isminin bir ağaca verilmesi planlandı. İmzalar sonucunda bu istek kabul edildi. Ağaca bir isim plakası asmak yerine sanatsal bir çalışma teklifi geldi. Buradaki tema zümrüdü anka kuşunu Özgecan Aslan'ın portresiyle birleştirmektir. Zümrüdü anka kuşu, kendi küllerinden tekrar doğan ve bilgeliğin sembolü bir kuştur. Burada bu şekilde çalışmamızı Özgecan Aslan ağacına asmış bulunmaktayız" dedi.

Önce İnsanız Diyen Avukatlar Platformu adına basın açıklaması yapan platform temsilcisi Avukat Alya Özge Çakmak Kayabaşı ise, "Kadına yönelik şiddete karşı 'kadına şiddete sıfır tolerans' yaklaşımı bir devlet politikası haline getirilmelidir. Kadına şiddet uygulamak yalnız bedenine zarar vermek değildir. Kadınların eğitimden yoksun bırakılarak eve mahkum edilmesi de, çocuk yaşta evlendirilmesi de şiddettir. Güçlü bir toplum olabilmek için kadına uygulanan şiddetin son bulması için, insan onuruna yakışan bir hayat için, Özgecanlarımızın yaşaması için mücadele etmek hepimizin boynunun borcudur" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title